Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract de peste 131 de milioane de dolari O nouă licitaţie anunţată de ExxonMobil pentru exploatarea platformei Neptun din Marea Neagră (document)

ro

22 Dec, 2017 00:00 4157 Marime text
ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas) Sucursala Bucureşti va plăti între 100.500.000 şi 131.500.000 de dolari pentru managementul, ingineria, achiziţionarea, fabricarea, construirea şi punerea în funcţiune a unităţilor din apropierea ţărmului şi de pe ţărmul Mării Negre.
 
În acest sens, ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas) Sucursala Bucureşti va organiza o procedură publică pentru atribuirea contractului „Managementul, ingineria, achiziţionarea, fabricarea, construcţia şi punerea în funcţiune a unităţilor din apropierea ţărmului şi de pe ţărmul Mării Negre, incluzând gazoductul (GPP), sistemul de cablu de fibră optică (FOC), staţia de măsurare a gazelor naturale (NGMS) şi camera centrală de control (CCR)“.
 
Termenul-limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 22.01.2018, ora 00.00. Data-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare - 23.01.2018, ora 17.00. Ofertele vor fi deschise pe data de 25.01.2018, ora 9.00, la sediul autorităţii contractante din Bucureşti. Garanţia de bună execuţie pentru contract reprezintă 10% din valoarea sa fără TVA şi trebuie constituită în cinci zile lucrătoare de la data semnării contractului.
 
Candidatul trebuie să dovedească o medie a cifrei de afaceri anuală în ultimele trei exerciţii financiare încheiate (2014, 2015, 2016) de cel puţin 80.000.000 de dolari. Obiectivul contractului constă în managementul, ingineria, achiziţionarea, fabricarea, construirea, testarea, transportul, instalarea şi punerea în funcţiune a unităţilor din apropierea ţărmului şi de pe ţărmul Mării Negre, şi anume Gazoductul (GPP), Sistemul de Cablu de Fibră Optică (FOC), Staţia de Măsurare a Gazelor Naturale (NGMS) şi Camera Centrală de Control (CCR).

Iată ce se va realiza în cadrul contractului! 

Operatorul economic selectat va trebui să realizeze următoarele:
- sistemul de gazoducte: o conductă continuă din oţel carbon de la Staţia de Măsurare a Gazelor Naturale de pe ţărm către o locaţie din apropierea ţărmului, în ape cu o adâncime de aproximativ 20 de metri, unde conducta intersectează o secţiune continuă realizată de către un contractor offshore. Gazoductul include: tubaj pentru traversarea ţărmului cu o lungime de aproximativ 1 km, o conductă de traversare a ţărmului şi pentru zonele din apropierea ţărmului, o secţiune scurtă de conductă pe ţărm (aproximativ 1 km) între locul de traversare a ţărmului şi Staţia de Măsurare a Gazelor Naturale;
- sistemul de cablu de fibră optică: canal pentru cablu de fibră optică de la Camera Centrală de Control, prin tubajul de traversare a ţărmului până la un punct în larg cu o adâncime a apei de aproximativ 20 m, completat cu un cablu intermediar care să faciliteze instalarea cablului din fibră optică de către un contractor offshore;
- Staţia de Măsurare a Gazelor Naturale va servi ca o unitate independentă de măsurare, fără personal regulat, capabilă să primească gaz natural uscat din producţia offshore. Staţia de Măsurare a Gazelor naturale include: măsurare pe uscat cu ultrasunete, colector pentru primire, clădiri (sala de echipamente locale şi testare), sisteme de ventilaţie;
- Camera Centrală de Control va asigura controlul şi monitorizarea facilităţilor, atât a facilităţilor onshore, cât şi offshore. Clădirea Camerei Centrale de Control şi generatorul de energie electrică în caz de urgenţă vor fi prefabricate în secţiuni şi instalate pe uscat, în imediata vecinătate a Camerei Centrale de Control.
 
Valoarea estimată include şi valoarea echipamentelor şi serviciilor puse la dispoziţia contractantului de entitatea contractantă prin intermediul altor contractanţi, între 1.500.000 de dolari şi 2.500.000 de dolari. Valoarea contractului ce rezultă din această procedură este cuprinsă între 99.000.000 de dolari şi 129.000.000 de dolari.

Responsabili de atribuirea contractului

În scopul prevenirii, identificării şi remedierii în mod eficient a conflictelor de interese care pot apărea pe durata derulării procedurii de achiziţie publică, pentru a evita orice denaturare a competiţiei şi pentru a asigura tratament egal tuturor operatorilor economici, entitatea contractantă comunică numele persoanelor cu rol de decizie la nivelul entităţi contractante şi al furnizorilor de servicii auxiliare, precum şi persoanele implicate în această procedură: Richard Tasker - director general ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas) Sucursala Bucureşti, Alin Stirbu - director adjunct ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas) Sucursala Bucureşti; Steve Petronio - inginer contracte - ExxonMobil Development Company - furnizor de servicii auxiliare de achiziţii; Daniel Muscalu - Integrate Investment - furnizor de servicii auxiliare de achiziţii; Violeta Simionescu - Integrate Investment - furnizor de servicii auxiliare de achiziţii.

Exxonmobil Sucursala Bucureşti, în datele Registrului Comerţului  

ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas) Sucursala Bucureşti a fost înfiinţată în anul 2008 şi are sediul social în Bucureşti. Reprezentantul societăţii este Richard Henry Tasker, născut pe 16.05.1961, în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord. Activitatea principală a societăţii constă în extracţia petrolului brut.

Ce prevede proiectul „Neptun - zona de apă adâncă“  

Proiectul prevede proiectarea şi construirea de gazoducte, platforme maritime şi alte instalaţii necesare extragerii gazelor naturale din perimetrul Neptun al Mării Negre. În cadrul acestuia se vor proiecta şi executa mai multe instalaţii, cum ar fi un sistem de gazoducte ce include o conductă de 154 de kilometri din oţel carbon acoperit cu ciment, care să transporte gazele de la platforma off-shore într-o locaţie apropiată ţărmului, un sistem de cabluri de fibră optică de 160 de kilometri, care să asigure comunicaţiile între platforma off-shore, o staţie de măsurare a gazelor, o cameră centrală de control şi o platformă pentru apă de mică adâncime, care să găzduiască facilităţile necesare pentru funcţionarea a zece puţuri submarine în perimetrele Pelican şi Domino, în vederea pregătirii gazelor naturale pentru transportul la ţărm. Dacă exploatarea de gaze din perimetrul Neptun se va dovedi fezabilă, decizia finală de investiţie ar putea să fie luată până la sfârşitul anului viitor, iar gazele ar putea ajunge cel mai devreme pe piaţă în 2020.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul publicat de ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas) Sucursala Bucureşti.

Citeşte şi:

Scoate din conturi câteva milioane de euro ExxonMobil caută o firmă care va obţine avize şi autorizaţii pentru exploatarea platformei Neptun din Marea Neagră (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii