Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 15 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Convocare AGA Mamaia SA Fostă Vilă Regală va ajunge în domeniul public al statului și administrarea Ministerului Culturii

ro

15 Aug, 2024 17:00 256 Marime text
  • Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor a societății Mamaia SA se reunește pe 16.09.2024 la sediul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului
  • Pe ordinea de zi se află aprobarea transmiterii imobilului clădire „Club Castel, fostă Vilă Regală" din patrimoniul Mamaia SA în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Culturii şi a contravalorii acestuia
  • Restaurarea și amenajarea Palatului Reginei Maria de la Mamaia, face parte din proiectul „Temelii culturale" derulat de minister
  • Reamintim, în 2022, Ministerul Culturii a câștigat definitiv procesul cu Light System SRL și a recuperat imobilul
  • Primăria Constanța își va exercita dreptul de preempțiune pentru cumpărarea imobilului teren aferent Palatului de la aceeași societate comercială
     
 
Consiliul de Administraţie al Mamaia SA, în conformitate cu dispoziţiile Actului Constitutiv al societăţii coroborate cu prevederile Legii societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, convoacă Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor pentru data de 16.09.2024, ora 12.00, iar în caz de neîntrunire a cvorumului se stabileşte a doua şedinţă în data de 17.09.2024, ora 12.00, la sediul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Calea Victoriei nr. 152, sectorul 1, Bucureşti.

Pe ordinea de zi se află aprobarea transmiterii imobilului clădire „Club Castel, fostă Vilă Regală" din patrimoniul Mamaia SA în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Culturii şi a contravalorii acestuia, în conformitate cu art. 296, alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit anunțului publicat în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 3.861 din data de 13 august 2024.
 
Au dreptul să participe la Adunarea Generală a Acţionarilor, acţionarii societății care sunt înscrişi în evidenţa Registrului Acţionarilor la data de referinţă, respectiv 06.09.2024.

Unul sau mai mulţi acţionari reprezentând, individual sau împreună, cel puţin 5% din capitalul social, au dreptul ca, în termen de cel mult 15 zile de la data publicării convocării, să introducă puncte pe ordinea zi a Adunării Generale şi/sau să prezinte proiecte de hotărâre pentru punctele incluse pe ordinea de zi.

Aceştia au obligaţia să trimită materialele în scris la sediul social al Mamaia SA cu sediul în staţiunea Mamaia, Vila 26, județul Constanţa, în plicuri închise, cu menţiunea „Pentru AGA Mamaia SA din 16.09.2024”, însoţite de copii CI, în cazul persoanelor fizice sau copie CUI în cazul persoanelor juridice, precum şi copia actului care dovedeşte calitatea de reprezentant legal.

Documentele informative referitoare la problemele incluse pe ordinea de zi se pot consulta la sediul social al societății.

Acţionarii înregistraţi la data de referinţă pot participa şi vota la Adunarea Generală a Acţionarilor direct sau pot fi reprezentaţi şi prin alte persoane decât acţionarii, pe bază de procură specială. Aceştia au posibilitatea de a vota şi prin corespondenţă, înainte de data la care a fost convocată Adunarea Generală a Acţionarilor, utilizând formularul de vot prin corespondenţă, formular ce poate fi obţinut de la sediul companiei.
 În acest caz, formularul de vot completat şi semnat, însoţit de copia CI, respectiv certificat de înregistrare pot fi transmise la sediul social până la data de 13.09.2024, ora 16.00, în plic închis.

Formularele de vot care nu sunt primite până la data menţionată, nu pot fi luate în calcul pentru determinarea cvorumului şi majorităţii în cadrul AGA.

Despre Mamaia SA
 
Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului, SC Mamaia SA a fost fondată în 1991, are sediul social în Mamaia, municipiul Constanţa, Vila 26, și un capital social subscris de 10539674.8 de lei, integral vărsat.
 
Acționar majoritar este Statul Român prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 96.5679851905 %, restul capitalului fiind deținut de o Listă de persoane fizice.
 
Mihaela Andrei (consilier local PNL), Buzu Corneliu, din Buzău, apar ca administratori / membri în consiliul de administrație, Dragomir Cristina-Gabriela, din București, apare ca administrator.
Ursu Carmen este director general.

Filipescu Liliana, din Năvodari, apare ca secretar, iar Bucur Gabriela Liliana, din Constanța, figurează ca împuternicit.
 
Mamaia SA se ocupă de facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată și are mai multe puncte de lucru, unul dintre ele fiind în Mamaia - Zona Castel.
 
Potrivit www.termene.ro , SC Mamaia SA este acționar în Telegondola-Mamaia SRL, din Constanța, și în Turism și Agrement SA, din Jurilovca, Tulcea.
 
Pentru anul 2023, cu 4 angajați, Mamaia SA a declarat o cifră de afaceri netă de 1,890,100 de lei și un profit net de 1,800,247 lei.
Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 16.42%.
 
Restaurarea și amenajarea Palatului Reginei Maria de la Mamaia, parte a proiectului "Temelii culturale"
 
În 2022, Ministerul Culturii a câștigat definitiv procesul cu Light System SRL și a recuperat imobilul.

Potrivit ministrului Culturii, Raluca Turcan, în luna martie a acestui an, la inițiativa Ministerului Culturii, a fost aprobat Memorandumul privind contractarea unui împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru proiectul "Temelii culturale", care vizează salvarea unor monumente istorice și construirea de clădiri cu destinație culturală, cuprinzând și fonduri pentru restaurarea și amenajarea Palatului Reginei Maria.

„În prezent, este în plină desfășurare analiza tehnică a celor 14 obiective de interes european și național cuprinse în Memorandum, iar pentru obținerea finanțării este obligatorie clarificarea situației juridice complexe aferentă dreptului de proprietate asupra Palatului Reginei Maria din Mamaia.

Ministerul Culturii a identificat deja soluțiile legale pentru clarificarea situației juridice! Suntem în discuții continue cu autoritățile locale și Mamaia SA pentru a le implementa rapid și în cel mai eficient mod“ - a mai precizat ministrul Culturii, Raluca Turcan. 

La rândul său, Primăria Constanța a adoptat un proiect privind exercitarea dreptului de preempțiune de către Municipiul Constanța pentru cumpărarea imobilului teren aferent Palatului.

Terenul a fost achiziționat de Light System SRL în 2004 de la Primăria Constanța.

Aproape 1.5 ha cu doar puțin peste 23 euro/mp În 2003, aceeași firmă cumpăra ilegal Palatul Regal pentru doar 700.000 lei.

Acum, Light System SRL vrea pe terenul de peste 15.000 mp - 364.376, 84 de euro fără TVA, respectiv 23,56 euro/mp fără TVA, adică 1.821.880 lei fără TVA.

Primăria Constanța dorește însă ca stabilirea valorii de piață pentru teren să fie realizată de un expert evaluator, membru ANEVAR iar ulterior, Comisia desemnată prin vot de Consiliul Local Municipal să negocieze achiziția acestuia Comisia de negociere a prețului pentru cumpărarea terenului de sub Castelul Regal de la Mamaia va fi condusă de viceprimarul Ionuț Rusu

Comisia de negociere a prețului pentru cumpărarea terenului de sub Castelul Regal de la Mamaia va fi condusă de viceprimarul Ionuț Rusu.

Din Comisia de negociere vor face parte următorii: din partea Consiliului Local - Cristian Omocea (PNL), Daniela Dina (PNL), Liviu Merdinian(PSD), Florin Cocargeanu (USR) - membri titulari ai Comisiei și funcționarii din cadrul municipalității - Carmen Mihaela Ispas, Lenuța Petcu, Nicoleta Florescu, Cristina Aldea și Stere Palaș. Membri supleanți au fost desemnați Dan Petre Leu - arhitect șef, consilierii locali Adriana Arghirescu (PNL) și Florin Tudor (PNL) alături de funcționari din cadrul municipalității.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
În secțiunea „documente”, puteți consulta hotărârea AGA, raportul administratorilor pentru exercițiul financiar 2023 și raportul auditorului independent cu privire la situațiile financiare pentru 2023.
 
Citește și:

Firme din Constanța Mamaia SA a încheiat exercițiul financiar 2023 cu profit de 1.8 milioane de lei. Cum se împart dividendele (DOCUMENTE)

Consiliu Local Municipal a demarat procedura de răscumpărare Cu cât vrea Light System SRL să vândă terenul aferent Palatului Regal de la Mamaia (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii