Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 16 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coreea de Nord îşi va redeschide porţile pentru turiştii străini

ro

16 Aug, 2024 14:07 218 Marime text
Foto: Google MapsCoreea de Nord îşi va redeschide porţile pentru turiştii străini în luna decembrie, după ce le-a interzis accesul pe teritoriul său timp de aproape cinci ani din cauza pandemiei de COVID-19, au anunţat miercuri doi tur-operatori specializaţi, transmite AFP, citat de Agerpres.ro
 
Coreea de Nord îşi redeschide porţile pentru turiştii străini în decembrie]„Am primit confirmarea de la partenerul nostru local că turismul în Samjiyon şi, posibil, în restul ţării se va relua oficial în decembrie 2024”, a informat pe site-ul său Koryo Tours, care are sediul în Beijing.

Oraşul Samjiyon, aflat în apropierea frontierei nordice a Coreei de Nord cu China, este o poartă către vizitarea Muntelui Paektu, unde, potrivit relatărilor oficiale, s-a născut liderul nord-coreean Kim Jong Il.

Fiul şi succesorul său, Kim Jong Un, a investit sume uriaşe de bani în dezvoltarea regiunii, rezultând în apartamente noi, hoteluri şi o staţiune de schi.

KTG Tours, cu sediul tot în China, a scris pe pagina sa de Facebook că i s-a comunicat că turiştii pot merge la Samjiyon „în această iarnă”.”Datele exacte rămân de confirmat. Până acum doar Samjiyon a fost confirmat oficial, dar credem că Phenianul şi alte locuri se vor deschide!”Paris, a adăugat tur-operatorul chinez.

Coreea de Nord şi-a închis graniţele la începutul anului 2020 pentru a se proteja de COVID-19 şi chiar şi-a împiedicat cetăţenii aflaţi în străinătate să revină acasă timp de câţiva ani. Însă semnele unei redeschideri au început să apară în a doua jumătate a anului 2023, odată cu reluarea zborurilor care au permis cetăţenilor nord-coreeni blocaţi în străinătate să se întoarcă, în sfârşit, acasă.

De asemenea, un grup de turişti ruşi a plecat în Coreea de Nord în februarie 2024, în contextul în care legăturile Phenianului cu Moscova devin tot mai strânse.

Înaintea pandemiei de COVID-19, turismul internaţional în Coreea de Nord era limitat, operatorii de turism spunând că aproximativ 5.000 de occidentali vizitau ţara anual. Doar americanii reprezentau aproape 20% din această piaţă înainte ca Washingtonul să interzică călătoriile în Coreea de Nord după întemniţarea studentului Otto Warmbier în 2016 şi decesul acestuia, odată repatriat în SUA, în stare de comă, în 2017.

 Agerpres.ro 

Citește și. 

Panică la bordul unui Boeing 737 Max. Avionul a coborât vertiginos la scurt timp după decolare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii