Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Coreea de Sud Panică la bordul unui Boeing 737 Max. Avionul a coborât vertiginos la scurt timp după decolare

ro

25 Jun, 2024 15:10 517 Marime text
Sursa foto: Pexels





 
  • Un avion Korean Air a trebuit să se întoarcă din drum și să aterizeze de urgență din cauza unei probleme la sistemul de presurizare. Aeronava Boeing plecase spre Taiwan, dar la aproximativ jumătate de oră de la decolare, când era deasupra unei insule, piloții au coborât brusc 7.600 de metri în doar cinci minute. Autoritățile sud coreene spun că 17 persoane au primit îngrijiri medicale după incident.

Avionul Boeing 737 Max 8 a decolat de pe Aeroportul Internațional Incheon la 4:45 p.m. ora locală, sâmbătă, a precizat agenția sud-coreeană de presă Yonhap, citată de Business Insider. O defecțiune la sistemul de presurizare a fost detectată în timp ce avionul zbura deasupra insulei Jeju din sudul Coreei de Sud, conform digi24.ro.

 La aproximativ 30 de minute de la decolare, avionul a început să coboare brusc, pierzând 7.600 de metri altitudine în doar 5 minute.
 
Aceasta este o procedură obișnuită atunci când sunt detectate probleme de presurizare, pentru a evita rănirea a pasagerilor și a echipajului din cauza lipsei de oxigen.

„Angajamentul nostru față de siguranța și bunăstarea pasagerilor și echipajului nostru rămâne neschimbat. Ne cerem scuze tuturor celor afectați de acest incident", a spus un purtător de cuvânt al companiei.

Pasagerii zborului afectat au ajuns în siguranță pe aeroportul internațional Taichung duminică, cu un alt avion.



 
Citește și
Oficial de la IGSU Două nave de căutare-salvare ar urma să intre în dotarea ISU Constanța 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii