Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crimă cu sânge rece în Atena, Grecia Cine a fost Panagiotis Stathis, victima unei execuții mafiote. Legături de afaceri cu România

ro

04 Jul, 2024 16:14 754 Marime text
Stathis Panagiotis.Sursa foto - captura video IN.gr
  • Afaceristul grec Panagiotis Stathis a fost asasinat la comandă pe 2 iulie anul curent.
  • Acesta avea afaceri și în România, însă sursa banilor săi era una obscură. Anchetatorii cred că mafia a fost cea care i-a pus capăt zilelor.
  • Stathis  era  căsătorit, avea doi copii și împreună cu prietenul său a fondat o companie de topografie (înființată în ianuarie 2022 cu sediul pe strada Martiou 25 din Psychiko) care, în afară de Mykonos, a activat și în Ios, Paros, Antiparos și România.

Panagiotis Stathis, de 54 de ani, era unul dintre cei mai respectați ingineri geodezi din Grecia a fost împușcat pe 2 iunie anul curent.
După ce a câștigat câteva milioane de euro la un joc de noroc, a decis să se implice în proiecte imobiliare, atât din Grecia cât și din România, scrie Realitatea. De la debutul său în afaceri, Stathis a fost amenințat în repetate rânduri de mafioți și atacat de 3 ori.
 
În 2021, mai mulți indivizi l-au bătut, însă niciuna dintre agresiuni nu a fost rezolvată de autorități. Mai mult, inginerul, a refuzat să îi recunoască pe agresori, cel mai probabil sub presiunea mafiei, susțin jurnaliștii eleni

Expansiunea afacerilor inginerului îi deranja pe interlopii care construiesc ilegal pe insula Mykonos, cred anchetatorii. Potrivit jurnaliștilor din Grecia, Stathis avea legături de afaceri și cu o companie din România, iar asta ar fi putut duce la atragerea unor inamici puternici și influenți.

Stathis Panagiotis.Sursa foto - captura video IN.gr
 
La momentul atacului, la momentul atacului, Stathis se afla în mașina unui prieten și a fost împușcat cu cel puțin 15 gloanțe de un motociclist. Anchetatorii nu exclud ca atacul să fi fost dat de un asasin profesionist, mai ales că individul a folosit plăcuțe de înmatriculare falsificate în cel mai mic detaliu.
 
Stathis era căsătorit, avea doi copii și împreună cu prietenul său a fondat o companie de topografie (înființată în ianuarie 2022 cu sediul pe strada Martiou 25 din Psychiko) care, în afară de Mykonos, a activat și în Ios, Paros, Antiparos și România, scrie presa din Grecia.
 

 Afacerile grecului Stathis Panagiotis în România
 
 
În anul 2016, Stathis Panagiotis a fost numit director general în firma Argo-Rom Plastics SA, cu sediul în Bucureşti, Strada Drumul Dealul Bradului nr. 211-249, care era deținută de SC Argo SA,  societate pe acţiuni Industrială şi Comercială de Mase Plastice, persoană juridică greacă, reprezentată de dl Georgios Stasinopoulos, în calitate de CEO, cu 99,9% din capitalul social, și Ioannis Alexiou, cetăţean grec, cu  0,1% din capitalul social.

Ulterior, în februarie 2019, Panagiotis Stathis a fost numit membru al Consiliului de Administraţie al societăţii Argo Rom Plastics SA, care controlată de  acționarii SC Argo SA, societate pe acţiuni Industrială şi Comercială de Mase Plastice, persoană juridică greacă, cu sediul în Koropi-Varis,  reprezentată de Eugenia Tsartolia, în calitate de reprezentant; și ALPLA Pharmaholding GmbH, o societate organizată şi care funcţionează conform legilor din Austria, reprezentată în mod legal de Harald Duer, în calitate de director executiv.

În aceeași lună, februrie 2019, Stathis Panagiotis a fost numit funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii.
 
În noiembrie 2020 Argo-Rom Plastics SA devine Alpla Packaging Romania SA și este deținită de  Alpla Holding GMBH, o societate cu răspundere limitată, înregistrată şi funcţionând conform legilor din Austria, reprezentată legal de dl Philipp Lehner, în calitate de administrator, și Alpla Pharmaholding GMBH, o societate cu răspundere limitată, înregistrată şi funcţionând conform legilor din Austria, reprezentată legal de către Dür Harald, în calitate de administrator, iar Panagiotis Stathis deține calitatea de Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director General al Societăţii.
 
În decembrie 2021, acționarii Alpla Packaging România SA au luat act de încetarea, prin acordul părţilor, începând cu data de 31.10.2021, a calităţilor de administrator - membru al Consiliului de Administraţie, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general a lui Stathis Panagiotis. Pe locul vacantat de Stathis Panagiotis a fost numit Teperdel Mihai-Ovidiu.

 
Despre Alpla Packaging România SA
 
Firma a fost înființată în 1996 și se ocupă de fabricarea articolelor de ambalaj din material plastic. Firma este deținută de Alpla Holding GMBH, din Austria, acționar cu 99,94% din capitalul social, și Alpla Pharmaholding GMBH, din Austria, cu 0,06 din capitalul social. Alpla Packaging România SA îi are ca acționari pe: Balescu Radu-Adrian, Teperdel Mihai-Ovidiu și Vâț Ioan-Florian.

În anul 2023, firma cu 253 de salariați a declarat cifră de afaceri de 385.033.796 lei și un profiit de 14.637.295 lei.

 PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și infromații de pe sintact.ro.
  
Citește și:

Crimă șocantă în București! O femeie și fiica ei ar fi plătit asasinarea bunicii

Caz șocant într-un hotel din București! Un tânăr de 24 de ani a ucis o adolescentă și apoi s-a sinucis


 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii