Curățenia municipiului Constanța în cifre POLARIS facturează 36% din taxa de salubrizare. Detalii despre repartizarea costurilor colectării deșeurilor
Curățenia municipiului Constanța în cifre: POLARIS facturează 36% din taxa de salubrizare. Detalii despre- Compania Polaris a explicat structura cheltuielilor din taxa de salubrizare achitată de constănțeni.
- Din această taxă: 36% se utilizează pentru colectarea și transportul deșeurilor, acoperind cheltuieli operaționale precum salarii, combustibil, întreținerea echipamentelor și transportul la groapa din Ovidiu, 25% reprezintă contribuția la economia circulară, bani direcționați către Fondul de Mediu, 20% sunt folosiți pentru depozitarea deșeurilor la groapa autorizată din Ovidiu, administrată de Tracon SA, iar 19% constituie TVA-ul colectat de bugetul de stat.
Compania Polaris informează constănțenii despre cum se cheltuie Taxa de Salubrizare din municipiu. Potrivit companiei, 36% din taxă se folosește pentru colectarea și transportul deșeurilor, sumă facturată de către Polaris, 25% reprezintă contribuția în economia circulară, bani care merg la Fondul de Mediu, 20% sunt banii care acoperă depozitarea la groapa de gunoi din Ovidiu, care aparține Tracon SA, iar 19% este TVA, taxa colectată de bugetul de stat.
„Este important să știm exact unde merg banii constănțenilor și ce se întâmplă cu ei, mai ales când vorbim despre un aspect atât de vizibil cum este colectarea deșeurilor“, au transmis reprezentanții companiei Polaris.
Cum se împart costurile din taxa de salubrizare?
- 36% din taxă se folosește pentru colectarea și transportul deșeurilor, sumă facturată de către Polaris. Aici intră toate cheltuielile operaționale: de la investiția în echipamente, salariile angajaților, combustibilul necesar pentru drumurile zilnice până la groapa de gunoi de la Ovidiu și întreținerea mașinilor de colectare.
- 25% este contribuția Polaris pentru economia circulară, adică bani care merg la Fondul de Mediu.
- 20% din suma colectată acoperă depozitarea la groapa de gunoi din Ovidiu care aparține Tracon SA.
- 19% este TVA, adică taxa colectată la bugetul de stat.
„Ne desfășurăm sarcinile cu profesionalism, în fiecare zi, fără excepție. Înfruntăm orice condiție meteorologică, fie ea caniculară, ploioasă sau plăcută, pentru a fi prezenți acolo unde e nevoie“, explică reprezentanții companiei Polaris.
De ce contează colectarea deșeurilor atât de mult?
„Colectarea fără oprire a deșeurilor este o activitate care protejează mediul în care trăim și contribuie la asigurarea sănătății locuitorilor Constanței. În fiecare zi colectăm și transportăm la groapa de gunoi peste 500 de tone de deșeuri din municipiul Constanța. O singură zi de sincopă în activitate ar însemna ca în municipiu să rămână 500 de tone de gunoi neridicate. Colectăm deșeurile indiferent că e week-end sau sunt zile libere legale. În acest fel este protejat mediul în care trăim și se contribuie la asigurarea sănătății locuitorilor Constanței. Vă mulțumim pentru susținere și încredere!“, au mai adăugat reprezentanții companiei Polaris.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
De ce este atât de costisitoare gestionarea deșeurilor în Constanța? Polaris oferă răspunsuri concludente
Polaris oferă servicii de vidanjare - fose septice
Polaris M Holding: Studenții de la Facultatea de Electromecanicǎ Navalǎ, în vizitǎ la Stația de Sortare a Deșeurilor Reciclabile
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp