Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 20 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Diaconescu, acuzat că ar apărea în mai multe secvențe video întreținând relații intime cu o minoră!

ro

20 Aug, 2024 12:20 330 Marime text
Dan Diaconescu, Sursa foto: ZIUA de Constanța

Dan Diaconescu ar fi fost înregistrat video cu o cameră ascunsă de cel puțin 14 ori în timp ce se afla în dormitor cu una dintre părțile vătămate din dosarul în care fostul realizator de televiziune a fost trimis în judecată pentru sex cu minore și folosirea prostituției infantile, notează Libertatea.ro
 
Fostul patron OTV a fost acuzat de procurori că a făcut sex în 2020 și 2021 cu două surori, Alina și Adina Turceanu (pe atunci minore), primele dăți într-o cameră de hotel a Complexului Panoramic Belvedere din stațiunea Olimp, apoi în dormitorul unui apartament situat în cartierul Poarta 6 din municipiul Constanța.
 
Potrivit fișierelor găsite în telefonul unui suspect în alte spețe, în respectivul apartament, aparținând martorului Vasile Giorgios Gemenedzidis a fost filmat Dan Diaconescu, alături de una dintre adolescentele care practica prostituția la vremea aceea, conform datelor din dosar.
 
Aceste fișiere au fost găsite pe data de 15 martie 2023 de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța în telefonul unei persoane care era cercetată alături de alți suspecți într-un dosar de complicitate la furt calificat și inducerea în eroare a organelor judiciare.
 
În urma descoperirii acestor fișiere au fost deschise alte două dosare: Cel în care Dan Diaconescu este acuzat de sex cu minore, în care cele două surori au calitatea de persoane vătămate. Cel de șantaj, în care cele două surori au fost trimise în judecată alături de Vasile Giorgios Gemenedzidis și de alte persoane. Libertatea a consultat încheierea de cameră preliminară a Tribunalului Constanța nr. 404/2024 din data de 20 mai 2024, în care se află detalii cu privire la înregistrările video al căror „protagonist” este Dan Diaconescu. Avocații fostului realizator de televiziune au încercat să obțină în procedura de cameră preliminară excluderea acestor înregistrări de la dosar, pe motiv că ar fi fost în mod ilegal administrate ca probe.
 
Citiți știrea integral pe Libertatea.ro

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
O nouă lovitură pentru Dan Diaconescu! Dosarul său nu va fi strămutat – Vezi decizia Curții de Apel Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii