Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Danko, noul partener canin al jandarmilor din Tulcea (FOTO)

ro

27 May, 2024 17:20 709 Marime text

Un nou câine de serviciu, din rasa Ciobănesc Belgian Charbonnè, este în dotarea Jandarmeriei Tulcea. 

Danko, în vârstă de aproximativ un an și două luni, este un câine din rasa Ciobănesc Belgian Charbonnè, care, în această perioadă urmează o etapă de acomodare cu conductorul său, intrând apoi în etapa de dresaj pentru specialitatea patrulare/intervenție. 

Ciobănescul Belgian Charbonnè este un câine de talie medie spre mare, având o siluetă atletică și musculoasă. Acești câini au un corp bine proporționat, cu o înălțime la greabăn între 56 și 66 de centimetri și o greutate care variază între 20 și 30 de kilograme. Blana lor este scurtă și densă, de culoare neagră, transmit reprezentanții IJJ Tulcea. 

Ciobănescul Belgian Charbonnè este cunoscut pentru inteligența și devotamentul său față de proprietar. Sunt câini loiali, vigilenți și activi, care își doresc să aibă un scop și să lucreze. Acești câini sunt înzestrați cu o energie formidabilă și necesită o cantitate semnificativă de exercițiu și stimulare mentală pentru a fi fericiți și echilibrați. Sunt câini extrem de inteligenți, care învață rapid, fiind cunoscuți pentru abilitățile impresionante de lucru. Acești câini sunt folosiți în mod frecvent ca și câini de serviciu în diverse domenii, inclusiv în forțele de poliție și militare.

Sunt specializați în detectarea drogurilor, a explozivilor și în activități de căutare și salvare. De asemenea, pot excela în disciplina de protecție și în competițiile sportive canine, a mai punctat sursa citată.  

De-a lungul timpului, câinii de serviciu și-au demonstrat eficiența în executarea cu succes  a misiunilor din competența Jandarmeriei Române, fiind considerați parteneri de nădejde, iar jandarmii sunt implicați zilnic în desfășurarea antrenamentelor specifice câinilor de serviciu.



foto: IJJ Tulcea 


Citește și:

Câine dispărut în Valu lui Traian. Date oficiale de la IPJ Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii