Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:59 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Date din raport Curtea de Conturi, verificări la CN ACN Constanța! „Concediile de odihnă nu au fost efectuate în termenele legale”

ro

12 Apr, 2022 00:00 2027 Marime text
  • Compania nu s-a conformat în unele cazuri prevederilor contractuale cu privire la recuperarea creanțelor înregistrate din desfășurarea obiectului de activitate
  • La nivelul Companiei, concediile de odihnă nu au fost efectuate în termenele legale, existând situații în care concediile de odihnă nu au fost efectuate din anul 2017
 
Curtea de Conturi a României a publicat raportul sintezei privind controalele efectuate pentru anul fiscal 2020. Verificările au fost făcute pe parcursul anului 2021, așa cum reiese din raport.
 
De altfel, în ediția de astăzi, vom reda detalii din raport cu privire la verificările efectuate la Compania Națională „Administrația Canalelor Navigabile” SA Constanța.
 
Compania Națională „Administrația Canalelor Navigabile” a fost înființată prin reorganizarea Regiei Autonome „Administrația Canalelor Navigabile”, conform HG nr. 519/1998 privind înființarea Companiei Naționale „Administrația Canalelor Navigabile” - SA Constanța, ca societate pe acțiuni, sub autoritatea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.
 
Constatări
 
Compania nu s-a conformat în unele cazuri prevederilor contractuale cu privire la recuperarea creanțelor înregistrate din desfășurarea obiectului de activitate; în perioada analizată, 2019-2020, nu au fost respectate condițiile referitoare la recuperarea creanțelor stabilite prin contractele de prestări servicii de tranzitare canale navigabile, inclusiv ecluzare și servicii portuare. Astfel, nu au fost executate sau au fost executate cu întârziere garanțiile contractuale constituite de clienți la dispoziția Companiei în scopul garantării îndeplinirii întocmai a obligației de plată a debitelor, în situația în care aceștia au înregistrat datorii restante.
 
„La nivelul Companiei, concediile de odihnă nu au fost efectuate în termenele legale, existând situații în care concediile de odihnă nu au fost efectuate din anul 2017. Pe de altă parte, pentru zilele de concediu neefectuate, aferente anilor 2018-2020, entitatea nu a constituit în evidența contabilă, provizioane pentru riscuri și cheltuieli în valoare de 572 de mii de lei, aferente zilelor de concediu de odihnă neefectuate, aflate în termenul legal de 18 luni, în această situație fiind un număr de 112 salariați. În timpul desfășurării auditului, conducerea entității a procedat la notificarea salariaților care înregistrează zile de concediu de odihnă restante și la înregistrarea corespunzătoare, pe seama cheltuielilor cu provizioanele, a contravalorii zilelor de concediu de odihnă neefectuate.
 
Nu au fost urmărite și încasate penalitățile de întârziere aferente plăților, reprezentând avansuri acordate și nejustificate până la sfârșitul exercițiului financiar. Abaterea a fost remediată în timpul auditului”, se arată în raport.
 

Contactat telefonic, Daniel Georgescu, director general al CN ACN SA Constanța, a transmis pentru ZIUA de Constanța că nu au fost probleme mari. „Da, a fost și în perioada cu pandemia, unde a fost dată peste cap activitatea. A rămas să le acordăm zilele restante”, a spus Georgescu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:


Camera de Conturi Constanța. Sinteza rezultatelor acțiunii de audit desfășurate la RAEDPP (DOCUMENTE)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii