Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:20 15 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegație ANSVSA, vizită de lucru în Regatul Maroc. În discuție, situația epidemiologică a pestei micilor rumegătoare

ro

15 Oct, 2024 14:48 158 Marime text
foto: Unsplash În perioada 14-18 octombrie 2024, o delegație a ANSVSA, condusă de președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), dr. Alexandru Bociu,  efectuează o vizită de lucru în Regatul Maroc.

Vizita are ca obiectiv discutarea cu autoritățile marocane a situației epidemiologice referitoare la pesta micilor rumegătoare (PMR) și stabilirea condițiilor necesare pentru reluarea exportului de ovine, diversificarea exportului existent, prin deschiderea exportului de bovine și de carcase de ovine, bovine și caprine, dar și pentru miere, lapte și produse lactate.
 

ANSVSA a menținut un dialog constant cu partenerii internaționali

ANSVSA a menținut un dialog constant cu partenerii internaționali, asigurându-i că măsurile de eradicare, prevenție și control epidemiologic vor facilita continuarea comerțului în condiții de siguranță, protejând astfel interesele economice ale României.

Această delegație, organizată în cadrul unui parteneriat public-privat, reflectă colaborarea strânsă dintre autorități și sectorul privat. Crescătorii de ovine au oportunitatea de a se întâlni cu oameni de afaceri marocani, contribuind la întărirea relațiilor economice și comerciale și la creșterea exporturilor de animale vii, transmite un comunicat ANSVSA. 
 
ANSVSA continuă să comunice cu omologii din țările partenere, garantând că exporturile se vor desfășura fără întreruperi. Eforturile susținute ale ANSVSA și ale partenerilor guvernamentali subliniază angajamentul României de a proteja sănătatea animalelor și de a susține comerțul internațional, în același timp promovând dezvoltarea și competitivitatea sectorului agricol românesc pe piața globală.



Citește și:

Derogări pentru intrarea pe teritoriul României a animalelor de companie din Liban
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii