Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Denis Chirica, campion național la Lupte Libere, a depus jurământul militar la Școala de Maiștri Militari a Forțelor Navale

ro

28 Oct, 2024 12:41 154 Marime text
Denis Chirica, Sursa foto: Facebook/Ministerul Apărării Naționale

Campionul național la Lupte Libere U20, Denis Chirica, a depus zilele trecute jurământul militar la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale.

Colegul nostru din anul I Denis-Ioan Chirica a reușit să cucerească prima treaptă a podiumului la Campionatul Național Individual de Lupte Libere U20, desfășurat la Călărași, între 11 și 13 octombrie 2024, scrie Ministerul Apărării Naționale pe pagina de Facebook.

Născut în Mangalia, Denis a început să practice sport de performanță la vârsta de 13 ani. La 15 ani, Denis făcea deja parte din lotul național de lupte cadeți și pleca de acasă pentru a se muta la Reșița. Din păcate, a apucat acolo doar o lună de antrenamente până la destrămarea lotului. S-a întors la Mangalia, unde, după alte patru luni, a plecat să se alăture lotului național de la Târgu Mureș.

Întrebat de numărul cupelor și medaliilor, tânărul de 20 de ani spune că deja le-a pierdut șirul. Are însă unele trofee pentru care nutrește o satisfacție aparte. Se mândrește că, la 15 ani, a cucerit treapta a III-a podiumului la Gimnaziada pe saltea, în Franța. Apoi, Denis ține foarte mult la medalia de campion mondial la lupte pe plajă, pe care a obținut-o, la Constanța, în 2022, o competiție despre care, la fel, spune că are potențialul de a scoate la suprafață cele mai bune aptitudini ale unui luptător.

În prezent, Denis-Ioan Chirica este legitimat la CSM Constanța și are același antrenor și mentor de șapte ani, pe Marian George Oancea. Acesta a fost și omul care l-a îndrumat pe Denis să opteze pentru cariera militară.
După cele șase săptămâni de pregătire militară generală, în care a învățat să defileze în cadență, să tragă cu arme de diverse calibre și regulile de bază pentru militari, băiatul afirmă că ipostaza de luptător i se potrivește nu doar în costumul de wrestling, pe saltea, ci și în uniforma militară, pe terenul de instrucție, încheie sursa citată.

Citește și:
LIVE VIDEO-TEXTEmoții pentru studenții și elevii militari din Forțele Navale Române din Constanța. Ceremonie de depunere a Jurământului Militar, în prezenta părinților și a oficialităților (FOTO+VIDEO

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii