Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 26 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO-TEXT Emoții pentru studenții și elevii militari din Forțele Navale Române din Constanța. Ceremonie de depunere a Jurământului Militar, în prezenta părinților și a oficialităților (FOTO+VIDEO)

ro

24 Oct, 2024 09:54 988 Marime text
Stundeți militari, Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” desfășoară joi, 24 octombrie, ora 10.00, la sediul Academiei Navale, ceremonia de depunere a Jurământului Militar pentru studenții și elevii din anul I.

„Jur credință Patriei mele, România! Jur să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții! Jur să respect Constituția, legile țării și regulamentele militare! Așa să îmi ajute Dumnezeu!”, sunt cuvintele pe care 63 de studenți și 59 de elevi le vor rosti în prezența conducerii celor două instituții militare de învățământ superior și postliceal, a reprezentanților Statului Major al Forțelor Navale și instituțiilor beneficiare, a comandanților de mari unități și unități din Forțele Navale Române, a cadrelor didactice, rudelor și celor apropiați.

Asumarea legământului suprem de credință față de Patrie marchează finalul perioadei de pregătire militară generală, pe parcursul căreia, studenții și elevii militari de anul I au participat la numeroase activități tematice, au învățat bazele instrucției de front, au susținut ședințe de tragere cu armamentul individual și s-au familiarizat cu specificul armei pentru care au optat și cu valorile și tradițiile Marinei Militare.

În această dimineață, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” are loc ceremonia de depunere a Jurământului Militar pentru studenții și elevii din anul I.

La ceremonie participă și 42 de studenți din programul Erasmus. Aceștia sunt studenți militari din Moldova, Muntenegru, Albania, Austria, Bulgaria, Georgia, Letonia,  Lituania și Polonia.

UPDATE:

La ceremonie participă rectorul Academiei Navale, contraamiral de flotilă Alecu Toma, contraamiralul Mihai Cojocaru - reprezentatul Forțelor Navale Române,  profesori și părinți.

UPDATE 2:

"Haina militară impune respect, dar și obligații. După două luni de pregătire Militară, azi prin Jurământul depus vă asumați un statut nobil în societate. La finalul studiilor veți fi viitorii piloni ai Forțelor Navale Române" a declarat rectorul Academiei Navale, contraamiralul de flotilă Alecu Toma.


UPDATE 3:

"România are nevoie de voi"' le-a urat studenților Valentin Nae, comandorul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale Române "Amiral Ion Murgescu“


UPDATE 4:

Urmează oficierea slujbei religioase.

UPDATE 5:

După slujba religioasă, studenții și elevii au depus Jurământul.

„Jur credință Patriei mele, România! Jur să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții! Jur să respect Constituția, legile țării și regulamentele militare! Așa să îmi ajute Dumnezeu!”


/> UPDATE 6:

Asumarea legământului suprem de credință față de Patrie marchează finalul perioadei de pregătire militară generală, pe parcursul căreia, studenții și elevii militari de anul I au participat la numeroase activități tematice, au învățat bazele instrucției de front, au susținut ședințe de tragere cu armamentul individual și s-au familiarizat cu specificul armei pentru care au optat și cu valorile și tradițiile Marinei Militare.

UPDATE 7:

Generaul Gheorghiță VLAD, Șeful Statului Major al Apărării, a transmis studenților și elevilor militari un mesaj, prin care îi felicitări pentru drumul ales.

UPDATE 8:

Și Şeful Statului Major al Forţelor Navale Viceamiral Mihai PANAIT a transmis un mesaj de încurajare pentru "bobocii" militari.

UPDATE 9:

"Azi marcați începutul unei călătorii care vă va schimba pentru totdeauna!  Sunteți la începutul unei căi în care veți avea parte de provocări și satisfacții. Înaintea voastră se întinde o cale grea. Dumneavoastră sunteți viitorul Marinei Române!" a transmis viceamiralul Mihai Panait.


UPDATE 10:

Ceremonia de depunere a Jurământului Militar pentru studenții și elevii din anul I a luat sfârșit.




Citește și:
Ceremonie de depunere a Jurământului Militar la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii