Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:00 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descoperă istoria Portului Constanța. Vizite ghidate în Proiectul Anghel Saligny (FOTO)

ro

11 Aug, 2024 19:00 831 Marime text
Vizite ghidate în portul Constanța, foto: Facebok/ Constanta Port
În luna august 2024, în cadrul proiectului Anghel Saligny - Dincolo de pod”, se organizează trei vizite educaționale în portul Constanța. Vizitele ghidate oferă o perspectivă unică asupra contribuției lui Anghel Saligny la dezvoltarea infrastructurii portuare.
 

Iată ce au vizitat participanții 

Participanții au ocazia să viziteze câteva dintre cele mai importante repere istorice ale Portului Constanța:

- Silozurile Anghel Saligny
- Uzina Electrică
- Bursa Veche
- Gara Maritimă


Proiectul “Anghel Saligny - Dincolo de pod” este implementat de Asociația Youth Vision for Society și susținut de Ordinul Arhitecților din România prin timbrul de arhitectură și The King’s Foundation.

 

Despre Portul Constanța 


Portul Constanța (cu zona Constanța, zona Midia și zona Mangalia) și portul turistic Tomis sunt porturi maritime publice-private aflate în proprietatea statului român, care asigură reglementarea și funcționarea lor. C.N. Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (APM) este o instituție aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Serviciile pentru mărfuri și pentru nave în Portul Constanța sunt realizate în principal de către companii private, într-un mediu competitiv, în care se aplica principiile pieței libere.


Coordonarea traficului de nave maritime si fluviale, stabilirea ordinii de intrare/iesire si a tranzitului navelor maritime si fluviale in portul Constanta (cu zona Constanta, zona Midia si zona Mangalia), precum si alocarea danelor se realizeaza de catre Comisia de coordonare a miscarii navelor maritime si fluviale în portul maritim Constanta (cu zona Constanta, zona Midia și zona Mangalia), care isi desfasoara activitatea in Portul Constanța. Comisia se intruneste zilnic, iar presedinția și secretariatul sunt asigurate de CN APM SA Constanța, care editeaza zilnic, pe suport de hartie si in format electronic, Buletinul informativ al navelor maritime si fluviale, ce conține date referitoare la identificarea navelor maritime și fluviale, date privind desfășurarea operațiunilor portuare, precum și date de identificare a mărfurilor.

Autorizarea serviciilor publice portuare în Portul Constanța este publica, transparența, ne-discriminatorie și obiectiva.

ANR elibereaza autorizații pentru serviciile publice de siguranța si pentru cele de o importantă deosebită pentru port: încarcare-descarcare, bunkeraj, aprovizionare nave. Pentru autorizarea activităților care utilizează infrastructura portuară este necesară avizarea de către CN APM SA Constanța.

Pentru activitățile la care nu este necesară autorizarea ANR, CN APM SA Constanța acorda permise de lucru in port, pe baza unei proceduri specifice.



Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“ a materialului.  


Citește și:

LIVE VIDEO+TEXTNava Școală „Mircea” se întoarce în Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii