Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:42 09 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO+TEXT Nava Școală „Mircea” se întoarce în Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

08 Aug, 2024 09:54 690 Marime text

 
  • Nava-școală „Mircea” se întoarce astăzi, 8 august, ora 10.00, în portul militar Constanța, după ce a executat un marș internațional de instrucție de șase săptămâni, în Marea Neagră și Marea Mediterană

Nava-școală „Mircea” se întoarce astăzi, 8 august, ora 10.00, în portul militar Constanța, după ce a executat un marș internațional de instrucție de șase săptămâni, în Marea Neagră și Marea Mediterană. La bordul velierului se află 86 de studenți de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, precum și opt studenți străini de la academii navale partenere din Bulgaria, Letonia, Polonia, Spania și Turcia, transmite un comunicat din partea Ministerului Apărării Naționale.
 
Nava-școală „Mircea” a plecat din portul militar Constanța pe data de 26 iunie, iar pe parcursul marșului a efectuate scale de reprezentare în porturile Pireu (Grecia), Livorno (Italia), Toulon (Franța), Palermo (Italia) și Bodrum (Turcia), timp în care a parcurs peste 3.400 de mile marine.

Prezenți sunt și premierul României, Marcel Ciolacu, ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, Șeful Statului Major al Forțelor Navale​viceamiralul Panait Mihai și ÎPS Teodosie.  

UPDATE:

Sosesc premierul Marcel Ciolacu și ministrul Apărării Naționale Angel Tîlvăr la eveniment.

UPDATE 2:

Se intoneaza imnul.

UPDATE 3:

Bricul se pregătește să acosteze.

UPDATE 4:

Șeful Statului Major al Forțelor Navale​viceamiralul Mihai Panait ia cuvântul.

„Nava Mircea este un veritabil ambasador al Marinei Române. Ați avut ocazia să reprezentați Forțele Navale Române în fața comunităților internaționale. Prezența Navei Mircea la Ziua Marinei Române va aduce un plus de prestigiu”, declară acesta.

UPDATE 5:

ÎPS Teodosie oficiază serviciul religios.

UPDATE 6:

Mai mulți militari sunt recompensați cu diplome.

UPDATE 7:

Premierul Marcel Ciolacu ia cuvântul - „Ați fost într-o misiune dificilă la bordul acestui superb velier. În astfel de misiuni se pun bazele carierei. Sunteți marinari adevărați care ați reușit să construiți un echipaj unit. Marșul de anul acesta marchează onorant existența navei Mircea”.

UPDATE 8:

Ia cuvântul ministrul Angel Tîlvăr - „Am privit cu emoție și admirație nava apropiindu-se de cheu. Nava Mircea ne consolidează sentimentul de mândrie națională”.


UPDATE 9:

Urcă la bord Panait, Ciolacu și Tîlvăr













Citește și:
MApN: Nava-școală „Mircea” revine acasă după șase săptămâni
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii