Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:59 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din luna septembrie, mai multe școli din județul Constanța vor implementa programul „Masă sănătoasă“. Lista completă!

ro

15 Sep, 2024 12:46 789 Marime text
Masa sanatoasa. Sursa foto - freepik.com
  • Acțiunile derulate în vederea implementării Programului național „Masă sănătoasă” în cele 37 de unități de învățământ din județul Constanța au fost demarate în conformitate cu prevederile OME nr. 5091 din 27 iunie 2024.
  • Programul național „Masă sănătoasă”  are ca scop promovarea unor obiceiuri alimentare sănătoase printre copiii și tinerii din școlile din România, sprijinind astfel participarea lor la educație.
  • PNMS urmărește să creeze motivația pentru studiu, să mențină echilibrul socio-emoțional și să întărească starea de bine a elevilor, contribuind la reducerea abandonului școlar pe termen lung.

În județul Constanța, dintre cele 41 de unități de învățământ selectate pentru implementarea Programului Național „Masă Sănătoasă”, 12 unități de învățământ vor începe programul în luna septembrie 2024, imediat ce UAT-urile vor finaliza procesul de achiziție a serviciilor, transmite ISJ Constanța.
Acțiunile derulate în vederea implementării Programului național „Masă sănătoasă” în cele 37 de unități de învățământ din județul Constanța au fost demarate în conformitate cu prevederile OME nr. 5091 din 27 iunie 2024.

În anul şcolar 2023-2024, programul a fost implementat în 41 de unități de învățământ preuniversitar de stat din județul Constanța, odată cu demararea procedurii de achiziție publică a serviciilor.

12 unități de învățământ vor implementa acest program începând cu luna septembrie a anului 2024

Iată cele 12 unități de învățământ din județul Constanța:

1. Școala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian,
2. Școala Gimnazială George Coșbuc 23 August,
3. Școala Gimnazială nr. 1 Seimeni,
4. Școala Gimnazială nr. 13 Marin Ionescu Dobrigeanu din Constanța,
5. Școala Gimnazială Dan Spătaru Primăria comunei Aliman,

6. Școala Gimnazială nr. 1 Pantelimon, 
7. Școala Gimnazială Spiru Haret din Municipiul Medgidia,
8. Școala Gimnazială nr. 10 Mihail Koiciu din  Constanța,
9. Şcoala Gimnazială S.A.Esenin din Ghindărești, 
10. Liceul Tehnologic Gheorghe Duca din Constanța,
11. Liceul Teoretic Decebal din Constanța,
12. Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu Cumpăna.

În următoarele 4 unități de învățământse preconizează implementarea Programului Național „Masă Sănătoasă”, până la sfărșitul anului 2024


1. Școala Gimnazială Ion Creangă din Albești,
2. Liceul Tehnologic Cogealac, 
3. Școala Gimnazială Nr.1 Amzacea, 
4. Școala Gimnazială Nr.1 Contraamiral Petrică Stoica  din Pecineaga.


Programul național „Masă sănătoasă” promovează obiceiuri alimentare sănătoase printre copii

Pentru a asigura continuitatea intervenției oferite prin Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, Ministerul Educației a inițiat Programul național „Masă sănătoasă” (PNMS).
Acest program are ca scop promovarea unor obiceiuri alimentare sănătoase printre copiii și tinerii din școlile din România, sprijinind astfel participarea lor la educație. PNMS urmărește să creeze motivația pentru studiu, să mențină echilibrul socio-emoțional și să întărească starea de bine a elevilor, contribuind la reducerea abandonului școlar pe termen lung. Programul realizează aceste obiective prin furnizarea unei mese nutritive și echilibrate în școli.
Programul național „Masă sănătoasă” se adresează preșcolarilor și elevilor prezenți la activitățile didactice, pe perioada cursurilor, conform structurii anului școlar și constă în acordarea zilnică, cu titlu gratuit, a unui suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.   
 
Citește și:

Guvern: Buget alocat de 760.241.000 lei pentru Programul pentru şcoli al României. Banii vor fi împărțiți pentru masa sănătoasă a elevilor


Ședință CL Constanța: Aprobarea tipului de suport alimentar ce poate fi distribuit în Programul „Masă sănătoasă″ (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii