Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:25 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în lumea artistică A murit un virtuoz al muzicii clasice din țara noastră

ro

22 Jul, 2024 12:10 335 Marime text
Sursa foto: Pixabay



 
  • Marele violonist Eugen Sârbu a încetat din viață duminică, 21 iulie 2024, după o lungă și grea suferință, într-un spital privat din Londra.

Născut în 1950, în comuna Pietrari de lângă Râmnicu Vâlcea, el a făcut înconjurul lumii de opt ori, iar în concertele susținute la nivel mondial, publicul ii savura sunetul unic al viorii sale Stradivarius, construită în 1729, potrivit știripesurse.ro.
 
Eugen Sârbu împreună cu George Enescu sunt violoniștii virtuozi români menționați în OXFORD DICTIONARY OF MUSIC.

În 1978 a câștigat Concursul Paganini de la Genova și Concursul Internațional Carl Flash. La vârsta de 6 ani a avut prima apariție publică, iar în 1960, la Roubaux, în Franța a avut debutul internațional. A prezentat în primă audiție numeroase lucrări, printre care concertul pentru vioară pe care finlandezul Einojuhani Rautavaara i l-a dedicat. În 1982 a devenit dirijor și solist al European Master Orchestra.

În 1995 a primit Medalia George Enescu, doi ani mai târziu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Naționale de Muzică din București, an în care a devenit și director onorific al Orchestrei Naționale Radio.
 
Citește și
 Doliu în lumea sportului românesc S-a stins din viață Ion Țuțuianu, fost jucător și selecționer al naționalei de rugby
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii