Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 09 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două barje cu material lemnos, depistate ilegal de polițiști pe brațul Sf. Gheorghe, județul Tulcea

ro

09 Aug, 2024 10:59 281 Marime text




Sursa foto: Poliția Română





În perioada 5-6 august 2024, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați – Biroul de Investigare a Fraudelor, împreună cu polițiștii Direcției de Poliție Transporturi – Inspectoratul General al Poliției Române și consilieri din cadrul Gărzii Forestiere Focșani, au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, la Ocolul Silvic Rusca, județul Tulcea.
 
În urma verificărilor efectuate cu privire la expedierile de material lemnos realizate cu mijloace de mobilitate navală, a fost identificat un convoi, compus din 2 barje și o navă remorcher, în timp ce se afla pe Fluviul Dunărea, brațul Sf. Gheorghe, zona km 85, încărcat cu peste 149 de metri cubi de material lemnos, ce ar fi fost expediat de la locul recoltării, fără proveniență legală, respectiv fără emiterea avizelor de însoțire a materialului lemnos, potrivit unui comunicat al Poliției Române.
 
În continuare, a fost inventariat stocul de material lemnos, din cadrul unei platforme primare a Ocolului Silvic Rusca, polițiștii constatând faptul că lipseau fizic peste 44 de metri cubi, care, potrivit stocului scriptic, trebuiau să existe.
 
„În urma verificărilor cu privire la legalitatea expedierilor de material lemnos, atât din platformele primare, cât și din depozite, a fost constatat faptul că, în perioada 17 aprilie -30 iulie 2024, Ocolul Silvic Rusca ar fi expediat 625 de metri cubi de material lemnos, fără proveniență legală, respectiv fără respectarea condiției privind completarea specificației materialelor lemnoase în avizele de însoțire”, spun polițiștii.
 
În urma neregulilor constatate, au fost confiscați 819 metri cubi de material lemnos, dintre care 149 de metri fizic, în valoare totală de 210.000 de lei și au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 55.000 de lei.
 
 
Citește și
LIVE VIDEO Conferință pe faleza Cazino Rezultatele obținute de structurile MAI, în ultima perioadă (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii