Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:11 24 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drepturile tale Decontarea abonamentului la sala de sport

ro

24 Jan, 2025 09:25 222 Marime text

Foto - PixabayÎncepând cu anul 2023, prin intermediul Ordonanței de Urgență nr. 115/2023 privind modificarea Codului fiscal, s-a introdus posibilitatea decontării abonamentelor la sălile de sport de către angajatori, oferind astfel un stimulent atât pentru companii, câtși pentru angajați.

Astfel, contravaloarea abonamentelor de sport este scutită de taxe salariale, reprezentând totodată cheltuială deductibilă, în conformitate cu art. 68 alin. (5) lit. r) din Codul Fiscal, care prevede că următoarele cheltuieli se deduc limitat: „contravaloarea abonamentelor, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere, în limita echivalentului în lei a 100 euro anual pentru fiecare persoană, oferite de furnizori ale căror activități sunt încadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, care acționează în nume propriu în cazul abonamentelor care includ dreptul de a utiliza facilitățile sportive, în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic, ori în calitate de intermediari pentru serviciile medicale, în cazul în care abonamentele respective includ și servicii medicale”.
 

În 2025, acest beneficiu este limitat la echivalentul în lei a 100 de euro anual pentru fiecare angajat. Pentru ca decontarea să fie eligibilă din punct de vedere fiscal, este necesar ca furnizorii serviciilor sportive să aibă activitatea încadrată la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313. Aceste coduri acoperă o gamă largă de activități sportive, de la funcționarea instalațiilor sportive și activitățile cluburilor sportive, până la centrele de fitness, scrie Legal Badger.
 

Decontarea impune angajatorilor să dețină contractul încheiat cu furnizorul de servicii sportive, factura fiscală emisă pentru abonamente, precum și dovada plății acestora. Din aceste documente este necesar să reiasă că serviciile achiziționate se referă exclusiv la utilizarea facilităților sportive, în scopurile menționate de lege.
 

În plus, facilitatea fiscală se aplică și în cazul abonamentelor care includ atât servicii medicale, cât și dreptul de a utiliza facilități sportive, cu condiția ca acestea să fie oferite de același furnizor.

Citește și

Drepturile tale Poți fi obligat să-ți iei concediu?
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii