Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:36 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Droguri aruncate pe geam în fața polițiștilor! Iată ce a făcut un traficant de droguri din Brașov (VIDEO)

ro

26 Jul, 2024 16:15 214 Marime text
Sursă foto: DIICOT
 
  • La data de 24.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea a 7 inculpați, cercetați pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.
     
La data de 24.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea a 7 inculpați, cercetați pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc, transmite un comunicat din partea DIICOT.

Din cercetările efectuate a rezultat că în perioada februarie - iulie 2024, aceștia au procurat, deținut, intermediat și comercializat direct diferite cantități de cocaină (drog de mare risc) către consumatori din municipiul București, cu sume cuprinse între 450 și 500 lei pentru un gram.

În urma perchezițiilor efectuate la locuințele inculpaților, au fost identificate și ridicate aproximativ 200 grame cocaină (drog de mare risc), 2,9 kilograme canabis (drog de risc), cântare electronice de precizie, obiecte purtând urme de substanță, sume de bani în lei și euro, precum și alte mijloace de probă.

În încercarea de a ascunde anumite mijloace materiale de probă, unul dintre inculpați, înainte de a fi pus în aplicare mandatul de percheziție, a aruncat  pe fereastra apartamentului 2 pungi tip ziplock conținând o cantitate de cocaină, fiind  recuperată ulterior de către organele de cercetare penală.

Ieri, 25 iulie 2024, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brașov a dispus arestarea preventivă a patru dintre inculpații reținuți, conform propunerii formulate. Față de alți trei inculpați, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Brașov au luat măsura controlului judiciar.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, specialiștilor criminaliști din Poliția Capitalei și jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție„, a încheiat sursa citată.




Citește și:
Știri România: DIICOT a reținut un bărbat suspectat că ar fi comandat droguri online! Acesta ar fi fost prins de procurori în timp ce ridica pachetul. Din ce țară veneau drogurile
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii