Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri România DIICOT a reținut un bărbat suspectat că ar fi comandat droguri online! Acesta ar fi fost prins de procurori în timp ce ridica pachetul. Din ce țară veneau drogurile

ro

25 Jul, 2024 13:33 216 Marime text
Sursa foto: DIICOT România

La data de 25.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reținerea unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc, fără drept,  trafic de droguri de risc în formă continuată și  efectuarea, fără autorizaţie eliberată în condiţiile legii, de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată, se arată în comunicatul DIICOT.
 
Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în luna iulie 2024, în baza unei comenzi plasate online acesta a introdus din Republica Cehă în România, prin intermediul unei firme de coletărie, cantitatea de  aproximativ 100 grame canabis, fiind prins în flagrant în municipiul București, în timp ce ridica pachetul  care conținea drogul de risc.
 

„Probatoriul administrat în cauză a mai  relevat că, în perioada mai  - iulie 2024, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul a procurat, deținut, manipulat și comercializat diferite cantități de droguri de risc (canabis) și substanțe psihoactive din categoria canabinoizilor sintetici ((HHC-P și H4-CBD). Interacțiunea cu clienții se realiza inițial în mediul online prin intermediul a două site-uri,  după care  substanțele interzise erau livrate fie prin poștă, fie direct pentru clienții din municipiul București”, menționează sursa citată.

 
În urma perchezițiilor efectuate în locuința și autoturismul inculpatului au fost identificate și ridicate o cantitate de canabis,  împărțită în mai multe punguțe,  diferite cantități de substanțe psihoactive (THC-P, HHCH și HHC-P) dispozitive de vapat, o punguță conținând o cantitate de ketamină, două cântare de precizie, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă, spun anchetatorii.
 
Astăzi, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași cu propunerea de  arestare preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Activitățile de urmărire penală au fost realizate împreună cu polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.
 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Știri România DIICOT - Un militar, prins în flagrant în timp ce vindea substanțe psihoactive!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii