Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 16 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au avut parte de un moment de relaxare inedit (FOTO)

ro

13 Oct, 2024 21:35 545 Marime text


Elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale
se îndreaptă cu pași repezi spre finalul celor șase săptămâni de pregătire militară generală.

Etapa premergătoare ceremoniei depunerii Jurământului Militar este, de regulă, cea mai solicitantă și cea mai dificilă pentru viitorii maiștri militari de marină.

Programul intens de instrucție, volumul consistent de informații teoretice care trebuie asimilate din noua calitate de elev militar reprezintă și un real test de anduranță și motivație pentru tinerii care au optat pentru cariera militară în Forțele Navale Române.

La finalul acestei săptămâni, însă, cei peste 70 de elevi de anul I au avut parte de un moment de relaxare inedit, care a inclus și una dintre primele lecții despre tradițiile marinei, jocurile marinărești. Elevii s-au deplasat la Centrul de Pregătire Marinărească și Sporturi Nautice de la Palazu, aflat în subordinea Academiei Navale.


Oaza modernă de verdeață amenajată pe malul lacului Siutghiol le-a oferit viitorilor maiștri militari de marină un cadru pitoresc în care să se relaxeze, să socializeze, dar și să își consume energia prin desfășurarea de jocuri marinărești sau de exerciții fizice, se arată în cadrul unei postări de pe oagina de socializare Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale.

Coordonatorul activității a fost maistrul militar clasa I Marius-Gabriel Tomița, unul dintre cei mai valoroși instructori de care Forțele Navale Române dispun pe partea de pregătire marinărească atât a elevilor militari, cât și a studenților care ajung în practică la nava-școală „Mircea”.

Întorși în unitate cu tonusul complet refăcut, elevii s-au declarat impresionați de infrastructura Centrului de Pregătire Marinărească. Vremea bună, aerul curat și activitățile antrenante și distractive în același timp au reușit să ridice moralul elevilor epuizați de modului intens de pregătire militară generală. Majoritatea au mărturisit că abia așteaptă să se întoarcă la Palazu pentru noi activități cu specific marinăresc. Iar cel mai probabil, revenirea lor în Centrul de Pregătire Marinărească și Sporturi Nautice va avea ca temă școala ramelor, ceea ce presupune că elevii vor ieși cu bărcile pe lac și vor exersa sincronizarea ramatului.


Sursa foto: facebook/ Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale


Citește și:

Reprezentanți ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale, prezenți la Bucharest Gaming Week 2024
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii