Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eolica Dobrogea One SA operează un parc în comuna Mihai Viteazu, județul Constanța Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Eolica Dobrogea One SA de către Premier Energy PLC

ro

24 Jul, 2024 14:39 159 Marime text

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Premier Energy PLC, Cipru, prin Premier Renewable Invest Co SRL, intenționează să preia Eolica Dobrogea One SA.

Premier Energy PLC, Cipru, este o societate de tip holding, activă, în principal, în domeniul producerii, comercializării și furnizării energiei electrice, în domeniul comercializării certificatelor verzi, al distribuției și furnizării de gaze gaturale, având și activități conexe distribuției de gaze naturale, transmite un comunicat al consiliului concurenței. 

Premier Renewable Invest Co S.R.L., parte din grupul Premier Energy, este o companie înființată în scopul achiziției Eolica și operării ulterioare a acesteia.

Eolica Dobrogea One S.A. este un producător de energie electrică eoliană și operează un parc cu o capacitate instalată de 80 MW, în comuna Mihai Viteazu, din județul Constanța.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.




Despre Eolica Dobrogea One SA
 
Firma Eolica Dobrogea One SA din Bucuresti, a fost înființată la data de 06.02.2008 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 3511 - Producția de energie electrică.

Amintim că, Eolica Dobrogea One SA este producător de energie electrică eoliană și operează un parc cu o capacitate instalată de 80 MW, amplasat în comuna Mihai Viteazu, județul Constanța.

 Cifra de afaceri Eolica Dobrogea One SA a fost de 78,040,525.00 lei în anul 2023, cu un profit de 48,050,956.00 lei, potrivit platformei teremen.ro. consultată la data de 24 iulie 2024. 

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu 59.39%.

Eolica Dobrogea One SA. a raportat un număr de 4 angajați în anul 2023.
 
Acționari sunt Iberdrola Renewables Romania SRL și Iberenova Promociones SA.
 
Administratori sunt Carlos Serrano Lopez, Cesar Calvo Hernaez, Garay Ibarreche Borja din Spania.


Citește și:

Eolica Dobrogea One SA operează un parc în comuna Mihai Viteazu, județul ConstanțaConsiliul Concurenței analizează preluarea Eolica Dobrogea One SA de către Premier Renewable Invest CO SRL


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii