Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Euromaterna SA împrumută 5 milioane de lei de la BRD. Iată cu ce garantează linia de credit

ro

01 Jul, 2024 12:22 207 Marime text
  •  Asociații Euromaterna SA au hotărât contractarea de către societate a unei Linii de credit de la BRD Groupe Societe Generale SA, în valoare de 5.000.000 lei.
  • De asemenea, societatea va încheiea șu două contracte de garanţie pentru garantarea tuturor obligaţiilor rezultate din Contractul de Credit.
  • Euromaterna SA este deținută de Dan-Mugurel Raica, Florian Danteș, Ion-Marius Rușa.
 
Dan-Mugurel Raica, deţinând un număr de 4.725 acţiuni, 35% din capitalul social,  Florian Danteș, deţinând un număr de 2.025 acţiuni, 15% din capitalul social, și Ion-Marius Rușa, deţinând un număr de 6.750 acţiuni, 50% din capitalul social, reuniţi la data de 19.04.2024, acţionarii reprezentând 100% capitalul social al Euromaterna SA au hotărât cu unanimitate mai multe decizii.
 
Astfel, acționarii au decis contractarea de către societate a unei Linii de credit de la BRD Groupe Societe Generale SA, în valoare de 5.000.000 lei, pentru capital de lucru, prin programul IMM Plus, componenta IMM România Plus.
 
De asemenea, societatea va încheiea  următoarele contracte de garanţie pentru garantarea tuturor obligaţiilor rezultate din Contractul de Credit:
 
- Ipoteca legală mobiliară asupra soldurilor creditoare ale tuturor conturilor deschise de Euromaterna SA la BRD;
-.Garanţie de stat emisă de FNGCIMM în numele şi contul statului român, în proporţie de maxim 90% din valoarea creditului.

 
Rusa Ion-Marius, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie, a fost împuternict să negocieze, semneze, perfecteze, elibereze şi întocmească (în formă autentică, unde este cazul), în numele şi pe seama Societăţii, Contractul de Credit şi Contractele de Garanţie, precum şi toate actele, confirmările şi documentele în legătură cu acestea, precum şi orice acte modificatoare ale acestora, în vederea ducerii la îndeplinire a rezoluţiilor adoptate în prezenta hotărâre, inclusiv să semneze întreaga documentaţie aferentă Programului IMM Plus; să întreprindă toate acţiunile în legătură cu înregistrarea Contractelor de Garanţie sau a amendamentelor aduse acestora, la Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară şi/sau FNGCIMM şi/sau Cartea Funciară competentă şi/sau Registrul Comerţului competent şi/sau în Registrul acţionarilor Societăţii şi/sau în legătură cu notificarea şi/sau îndeplinirea oricărei alte formalităţi necesare în faţa oricărei alte autorităţi competente sau terţelor părţi interesate, precum şi pentru publicarea prezentei Hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a; şi în general, să îndeplinească toate acţiunile şi demersurile necesare sau utile în scopul tranzacţiei avute în vedere de documentele menţionate în rezoluţiile de mai sus. Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 3155 din data de 28 iunie 2024.
 
 

Despre SC Euromaterna SA

 
Potrivit Termene.ro, SC Euromaterna SA se ocupă de activități de asistență spitalicească și are sediul pe strada Ștefaniță Vodă, nr. 32, din Constanța.
 
Firma este controlată de asociații Rușa Ion-Marius, cu 50 % din capitalul social, Raica Dan Mugurel, cu 35 % din capitalul social, și Danteș Florian, cu 15 % din capitalul social. Cei trei acționari sunt și administartorii firmei.
 
Danteș Florian mai este asociat Euromaterna Group Investment SRLEmbrio-Clinic SRLEuromaterna Imobiliare SRLPneumo Center Dantes SRL și Pneumo Clinic Dantes SRL.
 
Numele lui Raica Dan Mugurel apare în Asclepios SRLEuromaterna Group Investment SRLEuromaterna Imobiliare SRL și în Tar-Decirom SRL. În trecut a figurat în Andorra International SRL și în Confident SRL, radiate.
 
La rândul său, Rușa Ion-Marius apare în Euromaterna Group Investment SRLRig Agemed SRL și în Euromaterna Imobiliare SRL.
 
Pentru anul 2022, Euromaterna SA, 134 de salariați, a avut o cifră de afaceri netă a fost de 43.617.309 de lei și un profit net de 4.423.238 de lei.
 
În anul 2023, firma cu 143 de salariați a declarat o cifră de afaceri de 49.850.501 lei și un profit de 6.204.266 lei.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și: 

Asociații Euromaterna, întruniți în Adunare Generală! S-au luat decizii importante
 
Coșmar pentru o mamă din Constanța! Viața unui nou născut, pusă în pericol din cauza unei infecții nosocomiale. Femeia cheamă în instanță Euromaterna
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii