Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:45 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exercițiu de amploare al pompierilor din Tulcea, în cazul izbucnirii unui incendiu (Galerie FOTO)

ro

31 May, 2024 10:58 474 Marime text
Sursa foto: ISU Delta Tulcea


 
  •  În cursul zilei de ieri, 30.05.2024, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea a desfășurat un exercițiu de antrenament cu forțe și mijloace în teren, privind intervenția în cazul izbucnirii unui incendiu la o fabrică de confecții, cu sediul în localitatea Măcin, județul Tulcea.
 
Conform scenariului, în jurul orei 12:00, prin apel la numărul unic de urgență 112 a fost anunțat faptul că a izbucnit un incendiu la hala de producție a fabricii.
 
 Către locul intervenție s-au deplasat, de urgență, echipajele de salvatori din cadrul Secției de Pompieri Măcin, potrivit ISU Delta Tulcea.
 

„În urma recunoașterii în teren, pompierii militari constată că în incinta halei sunt posibil surprinse de incendiu un număr de aproximativ 23 de persoane, cu diverse afecțiuni medicale.
Pentru gestionarea situației de urgență, către locul evenimentului se deplasează și echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, cu 2 autospeciale de stingere, o autospecială de transport victime multiple, un echipaj SMURD și un Post Medical Avansat”, transmit pompierii tulceni.


La nivelul localității Măcin, se întrunește Comitetul Local pentru Situații de Urgență.
 
Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul judeţului Tulcea a fost activat Planul Roșu de intervenție și a fost mobilizată, de urgență, gruparea operativă de la nivelul inspectoratului, potrivit sursei.
 
 La fața locului au fost dislocate și forțe din cadrul instituțiilor cu funcții de sprijin în gestionarea unei astfel de situații de urgență,  fiind instalat și un  punct de comandă pentru coordonarea forțelor de intervenție.

 „Pompierii tulceni au intervenit simultan pentru evacuarea și salvarea persoanelor surprinse de incendiu în interiorul clădirii și pentru localizarea și lichidarea incendiului.
 Victimele evacuate au fost preluate  și  predate Punctului Medical Avansat, în vederea evaluării și transportului la o unitate spitalicească de primiri urgențe”, mai spun salvatorii de la ISU Delta Tulcea.

 
 În această activitate complexă au fost angrenați ofițeri și subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea, personal din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Poliției Locale Măcin, SAJ Măcin, personal din cadrul UPU SMURD, reprezentanți ai Crucii Roșii și 27 voluntari.
 
 
Citește și
 Oficial de ISU Delta Tulcea despre incendiul izbucnit în Crișan, județul Tulcea
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii