Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:12 03 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc Mamaia 2024, la final Maria Dragomiroiu a primit Premiul Special “Mamaia Noastalgia” din partea OMD Mamaia Constanța (FOTO)

ro

03 Sep, 2024 11:51 154 Marime text

 Maria Dragomiroiu, foto: OMD Mamaia Constanța Momente emoționate pe scena Festivalului Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc Mamaia, ediția 2024. Maria Dragomiroiu a primit cu multă emoție din partea Organizației de Management al Destinației Mamaia Constanța Premiul Special “MAMAIA Nostalgia”.

Deși vremea pe litoral a fost demnă de o toamnă târzie, ploaia nu a speriat publicul care iubește muzica populară. Gala Laureaților a fost prezentată de realizatoarea TVR Iuliana Tudor și de interpretul de muzică populară Gelu Voicu. 

“Sunt mai mult decât onorat să ofer acest Premiu Special unui om înainte de toate, care face cât zece artiști. Doamna Maria Dragmiroiu rămâne în muzica populară autentică un artist desăvârșit, fiind o personalitate iubită de mii de români. Prin instituirea acestui Premiu în fiecare an atât la Festivalul de Muzică Ușoară, cât și la cel de Muzică Populară, aducem nu doar recunoaștere artiștilor români, ci și valorilor și tradițiilor autentice ale țării noastre”, a declarat George Măndilă – Președinte, Organizația de Management al Destinației Mamaia Constanța.

Marele Trofeu al festivalului a fost câștigat de DIDI-IONUȚ COJOCARIU, reprezentant al cântecului din Bucovina.

Artiștii prezenți în recital au fost acompaniați de Orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Brâulețul” a Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, condusă de Cristian Obrejan. Premiile au fost acordate de membrii juriului.

La secțiunea soliști vocali, premiul I a fost luat de Alexandra Georgiana Pițu din Muntenia. Solista a interpretat melodiile „Balada lui Toma Alimoș” - culegere din repertoriul zonal și „Pe ulița car` mi-e drag” - culegere din repertoriul zonal.

Premiul al II-lea a fost luat de Mădălina Avădănei, solistă din Moldova. Concurenta a interpretat melodiile „Doină de Cătănie” - culegere din repertoriul zonal, folclorist Alexandru Vasiliu din Tătăruși și „Foaie verde baraboi” - creație bazată pe o colecție de folclor publicată.

Premiul al III-lea a fost acordat melodiilor „Cucule te văd zburând” - doină din repertoriul lui Iosif Ciocloda și „Peste deal, peste poiene” - cântec din repertoriul Nicoletei Voica. Câștigător a fost Florin Mihalache, solist din Banat.
 
La secțiunea soliști instrumentiști premiul I i-a fost acordat lui Viorel Papuc din Muntenia, interpret la nai, cu melodiile „Doina de jale” - piesă din repertoiul lui Gheorghe Zamfir și „Hora Staccato - Grigoraș Dinicu”.

Premiul al II-lea i-a fost oferit lui Alexandru Costin Cioiu, interpret din Oltenia. Acesta a interpretat piesele „Doina din caval” - Dumitru Zamfira și „Sârba de la Tismana” - Dumitru Zamfira.

Premiul al III-lea i-a fost acordat lui Alexandru Cristian Sărbușcă din Oltenia, pentru interpretarea la clarinet, cu melodiile „Doina” – din colecția de folclor și „Hora și sârba” - creatie bazată pe o colecție de folclor publicată.

În recital, publicul a fost încântat de urcarea pe scenă a soliștilor Niculina Stoican, Constantin Enceanu, Matilda Pascal Cojocărița și nu numai. Marea atracție a serii a fost solista Elena Gheorghe care a interpretat piese din folclorul românesc autentic  în duet cu artiștii consacrați prezenți în recital în ultima seară de festival.


foto: OMD Mamaia Constanța



Citește și:


OMD MangaliaPrima ediție a Mangalia Youth Film Festival, la linie de start. 59 de scurtmetraje și întâlniri cu vedete din lumea filmului
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii