Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 03 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OMD Mangalia Prima ediție a Mangalia Youth Film Festival, la linie de start. 59 de scurtmetraje și întâlniri cu vedete din lumea filmului

ro

03 Sep, 2024 11:02 183 Marime text
OMD Mangalia - Festival.JPG
  • Mangalia YFF este cel mai mare eveniment cinematografic din România dedicat copiilor și tinerilor.
  • Desfășurat pe parcursul a patru zile, în perioada 5 - 8 Septembrie 2024, organizat de Academia "Studiourile Buftea" în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Mangalia, festivalul se va adresa unei audiențe (estimate) de peste 1.000.000 de persoane, fizic și online.
  • 59 de scurtmetraje, întâlniri cu vedete din lumea filmului și intrare liberă la primul Festival Internațional de Film pentru Copii și Adolescenți din România, Mangalia Youth Film Festival!
 
 Mangalia – Riviers Sud devine pentru 4 zile orașul gazdă al #MyFF, iar Primăria Mangalia și Visit Mangalia sunt partenerii în organizarea primei ediții a Mangalia Youth Film Festival.

Ne vedem pe 5 septembrie, de la ora 19, la Casa de Cultură, iar de pe 6 septembrie la proaspăt renovata Grădină de Vară, anunță OMD Mangalia, organizatorii evenimentului.

59 de scurtmetraje, întâlniri cu vedete din lumea filmului și intrare liberă la primul Festival Internațional de Film pentru Copii și Adolescenți din România, Mangalia Youth Film Festival!

Desfășurat în perioada 5-8 septembrie 2024, organizat de Academia „Studiourile Buftea” în parteneriat cu Primăria Municipiului Mangalia și Organizația de Management al Destinației Mangalia, festivalul se adresează tuturor iubitorilor de film, fie ei mici sau mari.
 
Mangalia YFF este cel mai mare eveniment cinematografic din România dedicat copiilor și tinerilor. Desfășurat pe parcursul a patru zile, în perioada 5-8 septembrie 2024, organizat de Academia "Studiourile Buftea" în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Mangalia, festivalul se va adresa unei audiențe (estimate) de peste 1.000.000 de persoane, fizic și online.
 
Mangalia YFF este un festival care inspiră, motivează și educă tinerele generații prin întregul instrumentar al artei cinematografice, un vector ideal pentru transmiterea cunoașterii, culturii, valorilor, informației și emoțiilor. Festivalul prezintă și promovează proiecții speciale și proiecții sincron, filme cu, despre și pentru copii și adolescenți, pentru audiența generală, publicul exersat și pentru specialiștii din domeniu.
 
Organizarea festivalului are la bază principiul sustenabilității, conștientizării schimbărilor climatice și protejarea mediului înconjurător. Astfel că activitățile desfasurate in cadrul festivalului vor avea un impact cat mai redus asupra naturii. Promovarea se va efectua în principal în mediul online pentru a reduce pe cât posibil utilizarea hârtiei și a tipăriturilor, iar în cazul nevoilor imediate, acestea se vor realiza din materiale reciclabile. Transportul echipei și al voluntarilor se va face prin mijloacele de transport în comun.

Festivalul se aliniază acestei policiti prin dedicarea unei zile pe tematica de sustenabilitate a mediului înconjurător, completată prin evenimente conexe. Echipa de organizatori va desfășura pe întreaga perioadă a festivalului în parteneriat cu Primăria Mangalia, campanii de colectare a deșeurilor din zonele limitrofe ale orașului.

Viitorii tineri cineaști români și straini au șansa de a intra în contact direct cu tendințele cinematografiei actuale, putând astfel să-și alinieze creațiile la aceasta prin menținerea unui dialog între generații, din care au de câștigat domeniul cinematografic și cutura locală și internațională.

Festivalul subliniază importanța dialogului interdisciplinar cu mediul educațional și familiarizarea tinerilor cu importanța artei cinematografice ca generator de mesaj și influență culturală, incluzând aici atat conștientizarea problemelor de mediu, soluții la aceste probleme, cât și complexitatea ambelor.

Mangalia YFF este un eveniment cu respect față de mediu. Organizarea festivalului are la bază principiul sustenabilițății, al conștientizării schimbărilor climatice și protejarea mediului înconjurător. Activitățile desfășurate în cadrul festivalului vor avea un impact cât mai redus asupra naturii.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
OMD Mangalia: Galeria de Artă din Mangalia, un spațiu destinat exclusiv operelor de artă plastică, a fost inaugurată

 
OMD Mangalia: Avanpremieră la Ziua Marinei 2024, la Mangalia. Zeci de persoane au participat, duminică seara, la concertul fanfarei militare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii