Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 15 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firme Constanța Divizarea parţială a SC Aries Logistics SRL și actul constitutiv al SC ASA Properties SRL, aprobate

ro

15 Aug, 2024 17:00 157 Marime text
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța
 
  • SC Aries Logistics SRL a fost înființată în anul 2007, iar obiectul principal de activitate este „Alte activități anexe transporturilor“.
 
În Monitorul Oficial, partea a IV-a, cu numărul 3.835 din data de 12 august 2024, a fost publicată decizia nr. 5 / 27.05.2024 a asociatului unic al societății Aries Logistics SRL, Adrian Popescu.
 
Având în vedere Proiectul de divizare parţială nr. 760 din 18.04.2024, publicat prin intermediul propriei pagini de internet a societăţii divizate, https://www.aries-logistics.ro, pe o perioadă continuă de o lună şi în Buletinul Electronic al Registrului Comerţului, observând că până la data prezentei nu a fost înregistrată nicio opoziţie prevăzută de art. 243 din Legea nr. 31/1990, Adrian Popescu a decis următoarele:
 
Art. 1. În conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 31/1990 privind societăţile, cu modificările şi completările ulterioare, se aprobă divizarea parţială şi anexele acestuia, a Societăţii Aries Logistics SRL, prin desprinderea unei părţi din patrimoniul acesteia, conform art. 2501 lit. a) din Legea nr. 31/1990, transmiterea părţii desprinse către Societatea ASA Properties SRL, societate în curs de constituire (n.r. la data deciziei nr. 5 / 27.05.2024), conform dovezii privind disponibilitatea şi rezervarea denumirii firmei nr. 33493/21.05.2024 eliberată de Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa, părţile sociale a societăţii ce urmează a fi nou-constituite fiind repartizate integral asociatului unic al societăţii divizate, conform art. 2436 din Legea nr. 31/1990.
 
Art. 2. Se aprobă actul constitutiv al societăţii nou-înfiinţate, ASA Properties SRL.
 
Societatea ASA Properties SRL, cu sediul social în municipiul Constanţa, societate care va lua fiinţă prin divizare. Capitalul social va fi de 6.000 lei, divizat în 600 părţi sociale cu valoare nominală de 10 lei fiecare, cu asociat unic Adrian Popescu Adrian, domiciliat în municipiul Constanţa, cetăţenia română, născut în municipiul Constanţa.
 
Acesta va fi și administrator al societăţii.
 
Durata mandatului administratorului este de 49 de ani, cu puteri depline de administrare şi reprezentare.
 
Prin acceptarea mandatului, administratorul îşi asuma răspunderea pentru îndeplinirea condiţiilor prevăzute de art. 6 din Legea societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Participarea la pierderi şi profit este de 100% pentru asociatul unic.
 
Durata de funcţionare a societăţii este nedeterminată. Domeniul principal de activitate al societăţii care se va înfiinţa prin divizare este:
 
552 - Facilitaţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată.
 
Obiect principal de activitate este cod CAEN 5520 - Facilitaţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată.
 
Obiectul secundar de activitate al societăţii va fi:
5510 - Hoteluri şi alte facilitaţi de cazare similare
5590 - Alte servicii de cazare
5610 - Restaurante.
 
Prin divizare se aprobă transferarea a două fonduri de comerţ de la societatea divizată Aries Logistics SRL, la Societatea ASA Properties SRL, societate în curs de constituire, individualizate ca puncte de lucru la adrese din municipiul Constanța.
 
Cele două puncte de lucru se închid la societate divizată Aries Logistics SRL şi se deschid la societatea în curs de constituire ASA Properties SRL.
 
Societatea Aries Logistics SRL este proprietara spaţiilor punctelor de lucru menţionate mai sus.
 
Societatea ASA Properties SRL va depune toate diligenţele necesare pentru obţinerea unor autorizaţii, avize, permise, omologări etc., noi, în nume propriu, în măsura în care nu se obţine acordul autorităţilor emitente pentru realizarea şi/sau recunoaşterea transferului vreunui asemenea act.
 
Art. 3. Se aprobă actul constitutiv actualizat al Societăţii Aries Logistics SRL, societatea-mamă rămasă după divizare, având sediul social în municipiul Constanţa.
 
Capitalul social al societăţii subscris şi vărsat este de 4.400 lei, împărţit în 440 de părţi sociale cu o valoare nominală de 10 lei fiecare şi aparţine asociatului unic Adrian Popescu.
 
Se renunţă la tot obiectul secundar de activitate al societăţii, cu excepţia următoarelor coduri CAEN:
 
4120 - Lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale
4941 - Transporturi rutiere de mărfuri
5020 - Transporturi maritime şi costiere de marfă
5040- Transportul de marfă pe căi navigabile interioare
5210 - Depozitări
5222 - Activităţi de servicii anexe transportului pe apă
5224 - Manipulări
6810 - Cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii
6820 - Închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate (excepţie leasing)
7022 - Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management (fără lichidare şi reorganizare judiciară)
7712 - Activităţi de închiriere şi leasing cu autovehicule rutiere grele (excepţie leasing).
 
Obiectul de activitate principal rămâne neschimbat şi va fi:
 
Domeniul principal de activitate al societăţii care se divizează este:
 
522 - Alte activităţi anexe transporturilor
 
Obiectul principal de activitate este: 5229 - Alte activităţi anexe transporturilor.
 
Administratorul societăţii este Adrian Popescu.
 
Se aprobă durata mandatului administratorului de 49 ani cu puteri depline de administrare şi reprezentare.
 
Participarea la pierderi şi profit este de 100% pentru asociatul unic.
 
Se aprobă schimbarea duratei de funcţionare a societăţii din nelimitată în nedeterminată.
 
Societatea Aries Logistics SRL, după divizare, deţine în continuare punctul de lucru deschis în mun. Constanţa, Incinta Port.
 
Art. 4. Se aprobă bilanţul de divizare.
 
Art. 5. Data de referinţă a divizării este 31.12.2023 la nivelul balanţei de verificare şi a situaţiilor financiare încheiate la aceeaşi dată.
 
Art. 6. În baza art. 243^2 alin. (4) şi (5) din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare asociatul unic aprobă să nu parcurgă procedura de informare a asociaţilor societăţii cu privire la modificările substanţiale ale activelor şi pasivelor Societăţii Aries Logistics SRL, şi nici să nu întocmească raportul scris privind explicarea Proiectului de divizare.
 
În baza art. 243^3 alin. (5) din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare asociatul unic aprobă să nu parcurgă procedura examinării proiectului de divizare şi nici să nu se întocmească un raport scris în acest sens de către expert.
 
În baza dispoziţiilor art. 244 alin. (2) din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, asociaţii în unanimitate decid să nu se procedeze la întocmirea situaţiilor financiare prevăzute la art. 244 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
 
În baza dispoziţiilor art. 244 alin. (5) din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare asociatul unic aprobă ca actele prevăzute la art. 244 alin. (1) din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare nu se vor pune la dispoziţie în copie la sediul societăţii dat fiind ca acestea vor fi publicate pe propria pagină de internet a societăţii care se divizează, pentru întreaga durata a termenului prevăzut de art. 244 alin. (3) din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Art. 7. Conform Proiectului de divizare, rata/raportul de schimb este de 1 la 1, la aceeaşi valoare nominală de 10 lei. Deci nu există rată/raport de schimb.
 
Nu există prima de divizare. Nu se acordă sultă.
 
Nu se acordă avantaje speciale experţilor, administratorilor directorilor executivi sau auditorilor societăţii care se divizează şi nici ai societăţii nou înfiinţate.
 
Art. 8. Divizarea prevăzută de prezentul proiect de divizare produce efecte de la data înmatriculării noii Societăţi ASA Properties SRL în registrul comerţului.
 
Art. 9. Se aprobă procesul-verbal de predare-primire (protocol) încheiat cu ocazia divizării Societăţii Aries Logistics SRL.
 
Art. 10. Se aprobă toate celelalte efecte ale divizării, astfel cum sunt prevăzute în Proiectul de divizare nr. 760 din 18.04.2024, şi de legile aplicabile.
 
Art. 11. Se împuterniceşte Adrian Popescu cu ducerea la îndeplinire a prezentei decizii, urmând a reprezenta asociatul unic şi societatea în faţa Registrului Comerţului, Monitorului Oficial al României şi oriunde trebuinţa o va cere în vederea publicării şi menţionării prezentei decizii, putând sub-mandata orice persoane crede de cuviinţă.
 
Despre SC Aries Logistics SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată joi, 15 august 2024, firma Aries Logistics SRL a fost înființată în anul 2007, sediul social este în municipiul Constanța, iar obiectul principal de activitate este „Alte activități anexe transporturilor“.

Asociat unic în SC Aries Logistics SRL este Adrian Popescu, care deține și calitatea de administrator.  

Calitatea de administrator e deținută de Lucian Ciprian Crețu.

În 2023, SC Aries Logistics SRL a avut cifră de afaceri de 130.313.988 lei (în creștere cu 60% față de 2022), un profit de 9.041.196 lei (în scădere cu 6%), iar numărul mediu de angajați a fost 20 (în creștere cu 17%).

Platforma termene.ro informează și că SC Aries Logistics SRL nu are contracte câștigate - achiziții directe și nici contracte câștigate - achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP (data ultimei actualizări – 14 august 2024).
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Citește și:
 
Aries Logistics SRL va reabilita și consolida clădirea de pe strada Remus Opreanu, din Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii