Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române au neutralizat două mine marine istorice, în Marea Neagră!

ro

12 Jun, 2024 21:07 677 Marime text

 
foto cu rol ilustrativ Structurile participante la Exercițiul multinațional „Eurasian Partnership Mine Counter Measure Dive 24”, organizat de Centrul de Scafandri, au executat miercuri, 12 iunie, activități specifice pentru descoperirea și neutralizarea a două mine marine istorice, identificate pe timpul unor exerciții executate în anul 2023.

Pentru eliminarea oricărui tip de pericol pentru traficul maritim, Forțele Navale Române, prin grija Direcției Hidrografice Maritime „Comandor Alexandru Cătuneanu”, au emis avize de navigatori, prin care au fost indicate raioanele maritime destinate executării distrugerilor de mine și a fost restricționată circulația navelor.



Navele militare au securizat raioanele maritime specificate

Totodată, pe durata desfășurării activităților de neutralizare a minelor marine istorice, navele militare participante la exercițiul „EP MCM Dive 24” au securizat raioanele maritime specificate, a transmis un comunicat al Forțelor Navale Române. 

Activitățile de descoperire, identificare și neutralizare a minelor marine au fost executate de scafandrii militari EOD (Explosive Ordnance Disposal), în conformitate cu procedurile operaționale, și contribuie la consolidarea deprinderilor necesare în lupta cu dispozitivele explozive, în special împotriva pericolului actual al minelor derivante din bazinul Mării Negre. 




Citește și:

APM Constanța va emite acordul de mediuActivitate experimentală privind stocarea carbonului organic în Marea Neagră, desfășurată de GeoEcoMar
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii