Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:27 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

APM Constanța va emite acordul de mediu Activitate experimentală privind stocarea carbonului organic în Marea Neagră, desfășurată de GeoEcoMar

ro

02 May, 2024 17:00 842 Marime text
  • GeoEcoMar a solicitat de la APM Constanța un acord de mediu pentru proiectul care vizează stocarea carbonului organic în Marea Neagră.
  • În ultimii ani, INCD GeoEcoMar a cunoscut o creștere științifică și financiară continuă, devenind o instituție recunoscută pe plan intern și internațional.
 
Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină GeoEcoMar a solicitat de la APM Constanța acord de mediu pentru proiectul „Aviz de principiu / punct de vedere pentru o activitate experimentală privind stocarea carbonului organic în Marea Neagră“.
 
Ulterior, și Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a anunțat publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: „Aviz de principiu / punct de vedere pentru o activitate experimentală privind stocarea carbonului organic în Marea Neagră“. Titularul proictului este Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină GeoEcoMar.
 
Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța: municipiul Constanta, str. Unirii nr. 23 și la sediul titularului Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Geologie si Geoecologie Marină GeoEcoMar, cu sediul în municipiul București, strada Dimitrie Onciu nr. 23-25, în zilele de luni-vineri, între orele 9.00 – 13.00. Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța.
 
 

Despre INCD GeoEcoMar

 
 
În anul 1993 a fost înființat Centrul Român de Geologie și Geoecologie Marină, creat în jurul Laboratorului de Sedimentologie și Geologie marină din cadrul Institutului de Geologie și Geofizică din București. În urma realizării criteriilor specifice, Centrul a devenit Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină – GeoEcoMar.
 
Primele contacte internaționale ale Centrului Român de Geologie și Geoecocologie Marină au fost stabilite cu Institutul Francez pentru Biologie, Geologie, Chimie Marină din Montrouge și cu echipa de cercetare a lui Jaques-Yves Cousteau. Această colaborare s-a concretizat printr-un contract, al cărui obiectiv științific a fost studierea condițiilor ecologice de pe Dunărea de jos.  Studiul reprezintă primul raport asupra ecosistemului dunărean și poluării din apa și sedimentele fluviului Dunărea acceptat la nivel internațional.
 
Din 1996, INCD GeoEcoMar a fost autorizat de MMDD pentru elaborarea de studii de impact și bilanțuri de mediu. Începand cu anul 2006, Institutul este certificat ISO 9001 pentru activitatea de cercetare desfășurată în domeniul geologiei, geoecologiei și geofizicii de Lloyd’s Register Quality Assurance (România),  în conformitate cu ISO 9001: 2008 și SR EN ISO 9001: 2008, și, din 2018,  este certificat ISO 45001 pentru cercetare – dezvoltare în domeniul geologiei, geoecologiei și geofizicii, în special în sistemul Fluviul Dunărea-Delta Dunării-Zona de Coastă-Marea Neagră.  În ultimii ani, INCD GeoEcoMar a cunoscut o creștere științifică și financiară continuă, devenind o instituție recunoscută pe plan intern și internațional.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
 
INCD GeoEcoMar va elabora un studiu de amplasament a unor noi posturi de acostare la geamanduri în Portul Constanța (DOCUMENT)


Proiect la Constanța. GeoEcoMar a primit acordul de la mediu pentru modernizarea infrastructurii de cercetare marină
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii