Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:04 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române Exercițiul multinațional „OPEX 24”, desfășurat în Marea Neagră (FOTO)

ro

31 May, 2024 21:35 736 Marime text
Forțele Navale Române au organizat, în perioada 27 - 31 mai, Exercițiul multinațional „OPEX 24”, care s-a desfășurat în portul militar Mangalia și în raioane maritime din Marea Neagră. Aflat la prima ediție, „OPEX 24” a fost conectat la exercițiul „DACIA/TOMIS 24” și dedicat testării echipamentelor fără pilot, având ca obiectiv principal consolidarea interoperabilității dintre echipamentele fără pilot și cele operate de personalul militar, precum și utilizarea și dezvoltarea de noi tehnici, tactici și proceduri de acțiune în baza experienței comune.

La exercițiu, au participat, alături de Forțele Navale Române, structuri NATO, state aliate și partenere (Bulgaria, Franța, Portugalia, Regatul Țărilor de Jos, SUA și Turcia), precum și numeroase companii civile care au în dezvoltare sisteme fără pilot, transmit reprezentanții Forțelor Navale Române. 

Forțele Navale Române au luat parte la „OPEX 24” cu vânătorul de mine M-270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu”, nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu”, nava maritimă pentru scafandri „Grigore Antipa”, șalupele de cercetare hidrografică „Ocean 1” și „Ocean 2”, echipamente fără pilot pentru cercetare maritimă, precum și cu specialiști în domeniul hidrografiei și oceanografiei.

Potrivit sursei citate, desfășurarea exercițiului reprezintă atât o premieră din punct de vedere al formatului, în plan regional, cât și o oportunitate deosebită de consolidare și dezvoltare a colaborărilor Forțelor Navale Române cu partenerii străini și companiile civile.


Citește și:

Depunerea Jurământului Militar la Regimentul 307 Infanterie Marină și la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale (FOTO)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii