Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 11 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române Instruire în comun a ofițerilor români cu partenerii din Portugalia, în domeniul submarinelor (FOTO)

ro

09 Oct, 2024 16:41 283 Marime text
Sursa foto:Facebook/ Forțele Navale Române




 
  • Doi ofițeri din Forțele Navale Române participă, în perioada 7 octombrie – 8 noiembrie 2024, la un program de instruire pentru submarine organizat de Forțele Navale ale Portugaliei.
 
 
Reprezentanții Forțelor Navale Române vor parcurge, la bordul submarinului NRP Arpão, module complexe de instruire referitoare la operații sub apă, suportul logistic și mentenanța submarinului, comunicații, elemente constructive ale platformei, evaluarea pagubelor și salvarea din submarinul avariat, potrivit unui anunț al Forțelor Navale Române.
 
Ulterior acestui program de pregătire, militarii români vor fi implicați în procesul de adaptare a actelor normative specifice deja existente la nivelul Forțelor Navale Române și a elementelor doctrinare din domeniul folosirii în luptă a submarinelor, precum și din perspectiva luptei împotriva submarinelor.
 
„Activitatea de instruire comună cu partenerii portughezi în acest domeniu s-a consolidat în ultimii doi ani, având în vedere că, în perioada septembrie-octombrie 2023, opt militari din Forțele Navale Române au participat la Programul de Instruire pentru Submariniști la Școala din cadrul Divizionului de Submarine a Forțelor Navale Portugheze”, transmit reprezentanții Forțelor Navale Române.
 
Cooperarea în domeniu reprezintă o oportunitate deosebită pentru Forțele Navale Române în dezvoltarea cunoștințelor la nivel procedural, pe palierul tactic-operativ.
 
 
 
Citește și
Vizită a cursanților Școlii Militare de Maiștri Militari la Muzeul Național al Marinei Române din Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii