Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:03 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române, parte a grupului operativ pentru combaterea minelor marine din Marea Neagră

ro

26 Jun, 2024 19:06 642 Marime text



 
  • Dragorul maritim 30 „Sublocotenent Alexandru Axente” a plecat miercuri, 26 iunie, din portul militar Constanța, pentru a se integra în grupul operativ pentru combaterea minelor marine din Marea Neagră (MCM BS TG – Mine Countermeasures Black Sea Task Group). 

După ieșirea din port, dragorul, care face parte din Divizionul 146 Nave Minare-Deminare, a executat activități de cercetare contra minelor și a însoțit nava-școală „Mircea”- care execută un marș internațional de instrucție în Marea Mediterană, până la intrarea în strâmtorile turcești, pentru a elimina orice pericol de navigație, potrivit unui comunicat al Forțelor Navale Române.
 
Alături de nave militare ale Bulgariei și Turciei, dragorul maritim 30 va face, în perioada următoare, o escală în portul Istanbul, din Turcia, unde luni, 1 iulie, se va activa gruparea navală MCM BLACK SEA, din al cărei stat major fac parte și doi ofițeri români de marină. Ulterior, navele din compunerea acesteia vor executa un marș spre portul Burgas și vor participa, în perioada 6-12 iulie, la Exercițiul multinațional BREEZE 24, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei.
 

„Prin participarea dragorului maritim „Sublocotenent Alexandru Axente” la misiunile grupului operativ pentru combaterea minelor marine din Marea Neagră, Forțele Navale Române contribuie la îndeplinirea măsurilor de apărare colectivă și constituie un element important în furnizarea siguranței de navigație în regiune”, transmite sursa citată.

 
Echipajul dragorului maritim 30 este format din 74 de militari și este comandat de locotenent-comandorul Ioan Moldovan.
 
 
Citește și
Forțele Navale RomâneExercițiul multinațional „OPEX 24”, desfășurat în Marea Neagră (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii