Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:25 01 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române preiau președinția Comisiei Hidrografice pentru Marea Mediterană și Marea Neagră

ro

01 Jul, 2024 18:16 170 Marime text
Foto cu rol ilustrativ: Facebook/Forțele Navale RomâneDirecția Hidrografică Maritimă „Comandor Alexandru Cătuneanu” va organiza, în perioada 2-4 iulie, la Constanța, cea de-a XXIV-a ediție a Conferinței Comisiei Hidrografice pentru Marea Mediterană și Marea Neagră (MBSHC 24).

Potrivit Forțelor Navale Române, cu acest prilej, Direcția Hidrografică Maritimă, în calitate de autoritate națională în domeniul hidrografiei, va prelua președinția comisiei, pentru o perioadă de doi ani.

Inițiativa MBSHC este destinată consolidării colaborării în domeniul hidrografiei, cartografiei și oceanografiei între statele riverane Mării Mediterane și Mării Negre, membre ale Organizației Hidrografice Internaționale (OHI).

Organizarea conferinței în România subliniază angajamentul țării noastre față de cooperarea regională și rolul său activ în plan internațional. În ultimii ani, România a realizat progrese semnificative în modernizarea serviciilor și a echipamentelor  hidrografice, investind, totodată, în nave de cercetare de ultimă generație și tehnologii avansate de procesare a datelor, fiind un pilon important în comunitatea hidrografică regională.

Activitatea va reuni experți naționali și internaționali în domeniul hidrografiei, reprezentanți ai sectorului privat și ai organizațiilor non-guvernamentale, pentru a dezbate cele mai recente tendințe și inovații și pentru a analiza soluțiile moderne de îmbunătățirea siguranței navigației. 

Citește și: 

Forțele Navale Române, parte a grupului operativ pentru combaterea minelor marine din Marea Neagră
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii