GastroArt Chiftele de creer (rețetă interbelică)
GastroArt: Chiftele de creer (rețetă interbelică)
23 Jun, 2022 12:53
ZIUA de Constanta
1221
Marime text
Un creer mare se fierbe în apă sărată, se răcește, se taie pătrățele. Se bat 3 ouă cu 1 lingură făină, sare, piper, 200 gr. cașcaval ras și se adaugă bucățelele de creer. Se amestecă ușor ca să nu se sfărâme și se toarnă cu lingura cantități mici în untură încinsă formând chifteluțe lunguiețe. Se servesc cu felii de lămâie.
Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Sursă - GastroArt
Despre GastroArt.ro
Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).
Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.
În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.
Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.
Citește și:
Ouă în aspic (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii