Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:47 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Șalău Fript (Rețetă Interbelică)

ro

17 Jun, 2022 09:23 1100 Marime text
Un șalău curățat și sărat se pune întreg în cratiță, se presară cu puțin pesmet, se opărește cu unt topit, se adaugă un pahar cu smântână și în timpul frigerii se umezește mereu cu sosul lui. Cu cartofi și salată verde preparată cu zeamă de lămâie, untdelemn fin și ouă răscoapte.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

Despre GastroArt.ro

Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).

Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.

În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.

Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.


Sursa: Gastroart.ro 

Citește și: 

GastroArtCremă de fragi (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii