Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:22 22 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigantul de fast-fashion, Shein, dă în judecată compania rivală Temu

ro

22 Aug, 2024 20:44 235 Marime text






 
  • Gigantul de fast-fashion Shein, legat de China, dă în judecată compania rivală Temu, acuzând că retailerul i-a furat designurile şi a construit un imperiu folosind contrafacerea, încălcarea proprietăţii intelectuale şi fraudă.

Procesul, înregistrat luni la tribunalul federal din Washington, D.C., vine în timp ce Shein însăşi respinge acuzaţii similare din partea unei game largi de mărci şi artişti independenţi, inclusiv Levi Strauss şi H&M, potrivit știripesurse.ro.

În plângerea sa, Shein susţine că Temu, deţinută de PDD Holdings , doar pretinde că este o piaţă online legitimă, deoarece îşi încurajează vânzătorii să fure modelele altor mărci şi apoi îi împiedică să elimine produse de pe platformă, chiar şi după ce au recunoscut încălcarea.

„Temu îi atrage pe consumatorii americani să descarce şi să folosească aplicaţia sa mobilă cu promisiuni de preţuri extrem de mici. Dar Temu nu profită din vânzarea acestor produse, care au preţuri atât de mici încât Temu trebuie să subvenţioneze fiecare vânzare, pierzând bani la fiecare tranzacţie”, se spune în plângere.

”Numai încurajându-şi vânzătorii să încalce drepturile de proprietate intelectuală ale altora şi să vândă mărfuri contrafăcute sau sub standard, Temu poate spera să minimizeze pierderile masive pe care le subvenţionează”, a adăugat plângerea.


Temu: ”Îndrăzneala Shein este de necrezut”!”

SHEIN, îngropată sub propriul său munte de procese în materie de PI, are curajul să inventeze acuzaţii împotriva altora pentru purtarea necorespunzătoare pentru care sunt daţi în judecată în mod repetat”, a spus purtătorul de cuvânt.

Cei doi comercianţii electronici au luat cu asalt industria de retail cu produsele lor la preţuri ultra-scăzute şi cu capacitatea lor de a răspunde tendinţelor mult mai rapid decât concurenţii lor consacraţi.

Citește și
Comisia Europeană pregătește o măsură drastică pentru Temu, Shein sau AliExpress
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii