Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigi Becali candidează pe listele AUR la alegerile parlamentare 2024

ro

23 Sep, 2024 11:17 438 Marime text
foto: Facebook/ Gigi Becali

 
  • Gigi Becali va candida pe listele AUR la alegerile parlamentare și îl susține pe Simion la prezidențiale 2024​
Gigi Becali, patronul echipei de fotbal FCSB, a anunțat recent că s-a alăturat partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și că va candida pe listele formațiunii la alegerile parlamentare. În plus, Becali a declarat că îl va susține pe George Simion, liderul AUR, în cursa pentru președinția României, potrivit știripesurse.ro.

„M-am alăturat AUR și îl voi susține pe George Simion la alegerile prezidențiale. Eu nu doar ca îl voi susține pe el, dar voi candida pe listele AUR pentru Camera Deputaților”, a spus Becali, citat de Fanatik.


Implicarea directă a lui Becali în campania electorală nu se limitează doar la susținerea declarativă. Duminică, el a fost văzut alături de George Simion în comuna Pechea, județul Galați, unde au dus ajutoare persoanelor afectate de inundațiile recente. Acțiunea caritabilă, care a venit după inundațiile catastrofale care au lovit regiunea, a demonstrat o colaborare între cei doi pe mai multe planuri, atât politic, cât și social.

Un trecut politic complicat

Implicarea lui Becali în politică nu este o premieră. În trecut, acesta a fost abordat de liderii AUR pentru a contribui financiar la campaniile lor. În primăvara acestui an, George Simion și Mihail Neamțu au apelat la Becali pentru un împrumut de 500.000 de euro, pentru finanțarea campaniei electorale a AUR la alegerile europarlamentare. Cu toate acestea, Becali a refuzat oferta, invocând probleme legale și experiențele sale anterioare cu justiția.

Deși patronul FCSB a refuzat să ofere sprijin financiar direct, el a lăsat deschisă posibilitatea unei colaborări în viitor, cu condiția ca orice acțiune să fie în conformitate cu legea.

Becali a mai fost parlamentar din partea PNL (USL), în 2012. Anterior, a fost ales în Parlamentul European, în 2009, pe lista Partidului România Mare, alături de Corneliu Vadim Tudor. La data de 11 februarie 2013, ca urmare a condamnării cu suspendare pentru sechestrare de persoane, și-a dat demisia din PNL, devenind deputat independent. Mandatul său a încetat după condamnarea definitivă, la trei ani de închisoare cu executare, primită pentru coruperea unor înalți funcționari publici în scopul facilitării unui schimb de terenuri.


Citește și:
George Simion, președintele AUR la Constanța - „Nu iau în calcul nicio alianță cu Ciucă sau Ciolacu” (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii