Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarmeriei Tulcea ​și-a mărit echipa. Griff, cel mai tânăr câine jandarm

ro

27 Sep, 2024 13:30 140 Marime text

Câinele Griff, Sursa foto: IJJ Tulcea


Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea și-a mărit efectivele cu un câine de serviciu, din rasa Dog Argentinian. Este vorba despre Griff, care la vârsta de aproximativ 1 an ,este cel mai tânăr coleg patruped al echipei canine.

Potrivit unei informări transmise de IJJ Tulcea, Griff se află în perioada de acomodare cu conductorul său, urmând în prezent un curs de predresaj, după care va participa la cursul de dresaj ce se va desfășura la Centrul Chinologic ,,Dr. Aurel Greblea” din Sibiu, unde își va dezvolta simțurile și abilitățile. După perioada de pregătire, el va obține specializarea patrulare – intervenție și va putea participa la misiunile specifice.

Despre câinii din rasa Dog Argentinian

Câinii care fac parte din rasa Dog Argentinian sunt câini de talie mare, a căror greutate la vârsta adultă poate atinge până la 45-50 de kilograme. Provenind din încrucișarea unui Mastiff cu un Bulldog și un Bull Terrier de culoare albă, culoarea unui Dog Argentinian este în totalitate albă. Părul este scurt și neted, făcile sunt extrem de bine dezvoltate, ceea ce face ca mușcătura sa să fie una puternică, urechile sunt înalte și coborâte, iar ochii sunt întunecați, ceea ce creează contrastul perfect cu culoarea corpului. Statura este una masivă și puternică, însă realizată în deplină armonie. Coada este lungă și din ce în ce mai subțire spre extremitate.

Dogul Argentinian este câinele de pază și apărare ideal, aspectul fizic puternic al acestuia este completat de o inteligență deosebită. Acest câine nu manifestă agresivitate decât atunci când are un motiv întemeiat iar  educarea lui trebuie să fie strictă. Tocmai de aceea, este extrem de important ca echilibrul psihologic al acestuia să fie păstrat și în momentul sesiunilor de dresaj și în activitățile și interacțiunile zilnice. Mai mult decât atât, un Dog Argentinian este un iubitor recunoscut al copiilor, având foarte multă răbdare cu aceștia. 
În prezent, Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea are în dotare cinci câini de serviciu din rasele Ciobănesc German, Ciobănesc Belgian Malinois,  Presa Canario,  Rottweiler și  Dog Argentinian, a încheiat sursa citată.

Zilnic, aceștia execută antrenamente specifice, iar lunar se desfășoară convocări de specialitate, în cadrul cărora se execută exerciții de dresaj, disciplinare și agresivitate. Activitățile de pregătire au ca scop perfecționarea tehnicilor de intervenție, precum și întărirea coeziunii în echipă, aptitudini ce sunt esențiale pentru succesul în misiuni.


Citește și:
Vrei să devii jandarm? Jandarmeria Tulcea recrutează
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii