Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gruparea navală MCM Black Sea, escală în portul Constanța

ro

12 Jul, 2024 15:21 350 Marime text


Navele militare din compunerea Grupului operativ pentru combaterea minelor marine din Marea Neagră – MCM Black Sea (Mine Counter-Measures Black Sea Task Group) vor face, în perioada 15-17 iulie, o escală pentru refacerea capacității de luptă, în portul Constanța.

Potrivit unui comunicat pus la dispoziție de Forțele Navele Romââne, cu acest prilej, o delegație a grupării navale va efectua vizite oficiale la Comandamentul Flotei „Viceamiral Vasile Urseanu” și la instituții publice locale din Municipiul Constanța. Totodată, membrii echipajelor navelor turcești vor merge la Cimitirul Eroilor Turci din Slobozia, unde vor desfășura un ceremonial militar.

Cele patru nave militare ale MCM BS TG au participat la ceremonia de activare a grupului operativ, în Istanbul, la data de 1 iulie, iar ulterior și-au început misiunile specifice de monitorizare și cercetare împotriva minelor în raioane maritime din Marea Neagră.

De asemenea, gruparea navală a executat activități de menținere a siguranței căilor de navigație și în cadrul Exercițiului multinațional BREEZE 24, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei, în vederea creșterii nivelului interoperabilității și capacității de reacție rapidă a forțelor participante.- a mai punctat sursa citată. 




Citește și:

Forțele Navale RomâneNava-școală „Mircea” a făcut prima escală a marșului (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii