Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupul de firme Adam Liuta LTA Mondial SRL Constanța scapă de insolvență și ocupă locul doi la cifra de afaceri în topul firmelor din județul Constanța care fac afaceri cu cereale(DOCUMENTE)

ro

17 Jun, 2024 17:00 5372 Marime text
Adam Liuta. Sursa foto - Centrul diplomatic.wordpress.com
  • Pe locul doi la cifra de afaceri în topul afacerilor cu cereale din județul Constanța, se situează LTA Mondial SRL(1997) prin Liuta Adam, după societatea Smag Group SRL (1994) Constanța (fostă Cristian-Impex SRL Tulcea) deținută de Caraman George-Cristian.
  • LTA Mondial SRL(1997) este controlată de asociatul unic Adam Liuta, care deține și cunoscuta Cramă Vitis Babadag situată la dealurile de vii ale Dobrogei în Babadag.
  • LTA Mondial SRL(1997) Constanța prin Liuta Adam a declarat pentru 2023 minusuri în afaceri și datorii istorice de aproape 58 milioane euro. Asociere familia Liuta cu firma lui Miron Dan, fost consilier municipal condamnat la doi ani cu suspendare în dosarul retrocedărilor. Societatea Biodam SRL (2006) Baia, Tulcea, cesionată integral către Uda Gigi.
  • Societatea Poarta Deltei SRL (2003) Baia, Tulcea, cesionată către Costea Dincă. Liuta Adam, afaceri cu cereale, agricultură, crame, energie electrică, turism, imobiliare etc. Liuta Adam, afaceri zero pe energie electrică.
  • Cooperativa Agricolă Baia-Dobrogea, membrii cooperatori. Societatea LTA Mondial SRL(1997) Constanța a fost la un pas de insolvență.
  • Găliman (Liuta) Izabela, fiica, fonduri europene în valoare de peste 1,5 milioane euro.
  • Liuta Adam are trei puncte de lucru la Tortoman și a cumpărat un imobil în comuna Corbu
  • Adam Liuta și imobilul de opt etaje de pe bulevardul Mamaia din Constanța.  În data de 4 mai 2021, Primăria Constanța a eliberat, pentru Adam Liuta, certificatul de Urbanism nr. 1313, necesar unei  investiții imobiliare pe bulevardul Mamaia nr. 187.
  • Actul prespune elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu pentru construire imobil S+P+8E Apart-Hotel cu încadrarea în înălțimea maximă de 28 de metri.
  
În baza bilanțurilor depuse pe anul 2023, se întocmește topul județean și național al societăților comerciale, ținând cont de cifra de afaceri și codul CAEN.
 
Cotidianul ZIUA de Constanța va prezenta în mai multe ediții topul firmelor din municipiul și județul Constanța, în funcție de activitatea pe care o desfășoară.
 
Continuăm topul firmelor care se ocupă de agricultură, mai exact cu activitatea de „cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de semințe oleaginoase“ (cod CAEN 011).



 
Pe locul al doilea în topul firmelor din județul Constanța, care face afaceri cu cereale, se situează LTA Mondial SRL (1997) Constanța, după societatea Smag Group SRL (1994) Constanța (fostă Cristian-Impex SRL Tulcea) deținută de Caraman George-Cristian.
 
 
Despre LTA Mondial SRL (1997) Constanța. Grupul de firme familia Liuta
 
 
Societatea LTA Mondial SRL înființată în anul 1997 este reprezentată de asociat unic și administrator Liuta Adam și desfășoară activitate conform codul CAEN 0111 - Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase ți a plantelor producătoare de semințe oleaginoase. În perioada 2009-2016 societatea a fost condusă de asociat Liuta Țuca, iar Liuta Adam a preluat integral capitalul social și administrarea la începutul anului 2016 (mof. 1127).
 

Sediul firmei LTA Mondial și terenul din Mamaia, unde urma să ridice un imobil

Costea (fostă Liuta) Mihaela asociat unic și administrator în societatea Histria Mondial Tour SRL(2010) Eforie Nord și membru în Cooperativa Agricolă Baia-Dobrogea.
 
Costea Dincă este asociat în societățile Poarta Deltei SRL(2003) Baia, Tulcea, CSA Agritrade Division ARL (2022) Bărăganu, Ferma Straja (fostă HTM New Beach Nord SRL Eforie Nord), Histria Beach Eforie SRL(2022) Eforie Nord, Hotel Mondial și membru în Cooperativa Agricolă Baia-Dobrogea.
 
Costea Dincă a deținut calitatea de asociat ca reprezentant al societății Poarta Deltei SRL(2003) Baia în societatea Prod Transports Cereals SRL (2001) Agigea. Costea Dincă a administrat societățile Ovidius Mercado SRL (1991) în 2019, a fost membru în consiliul de administrație alături de Liuta Adam, în Vitis Babadag SRL (1991) în 2020 pe când societatea se chema înca Vitis SA Babadag.
 
Găliman (fostă Liuta) Izabela asociată în societatea Liuta Farm Mondial SRL(2019) Constanța.
Societatea s-a înființat în anul 2019, asociați fondatori Liuta Adam și Țuca, cu sediul social în Tortomanu, activități în ferme mixte. În iunie 2020 familia Liuta Adam și Țuca se retrag din societate și capitalul social și administrarea este preluată de Liuta (actual Găliman) Izabela.
 
Sediul social al SC LTA Mondial SRL(1994) este în Constanța str. Olteniei 31 la aceeași adresă cu societatea Ovidius Mercado SRL(1991), Vitis Babadag SRL (1991) și Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii SA – IFN București Sucursala Constanța.

Societatea LTA Mondial SRL(1997) prin Liuta Adam deține calitatea de asociat în Ovidius Mercado SRL(1991) și calitatea de membru în Cooperativa Agricolă Baia-Dobrogea(2015) Tulcea.

Liuta Adam a deținut calitatea dea sociat în societățile radiate Turbowind SRL, Vayu Power SRL, Das Venti SRL toate cu același cu sediul în Baia, Tulcea, înființate în același timp, în 2011 și radiate în 2021.
 
În anul 2008 Liuta Adam și Nicioală Constantin au înființat societatea D&D Imobil Construct SRL cu sediul în Tulcea, comuna Baia cu activitate declarată dezvoltare imobiliară.Liuta Adam s-a retras în 2015, Nicioală Constantin este asociat unic și administrator iar sediul social este la adresa Republicii 3bis Baia, Tulcea. Nicioală Constantin administrează Cooperativa Agricolă Baia-Dobrogea(2015) și asociat și administrator în societățile înființate în 2022 Union Beach Business SRL, Union Premium Spa Nord SRL și Union Nord Sand SRL toate desfășoară activități în Eforie Nord. .
 
Sediul LTA Mondial, strada Olteniei, Constanța

 

Asociere familia Liuta cu firma lui Miron Dan, fost consilier municipal condamnat la doi ani cu suspendare în dosarul retrocedărilor

 
Liuta Țuca asociat unic și administrator la acel moment al societății LTA Mondial SRL și societatea Histria Tour SRL(1991) prin reprezentarea Badea Ioan, înființează Histria Tour Mondial SRL (2010) Constanța cu activitate declarată hoteluri și alte facilități de cazare. Asociații Histria Tour SRL (1991) Mamaia, Complex Histria, de la acel moment, erau Miron Dan, Vlas Irina și Miron Ionuț-Cosmin.

În ianuarie 2012 societatea Histria Tour Mondial SRL se retrage și cesionează 50% lui Liuta Adam, Badea Ioan se retrage din administrare (mof.211/20.01.2012). Societatea Histria Tour Mondial SRL are ca asociați în cote egale LTA Mondial SRL și Liuta Adam, este administrată de Uda Gigi. În vara anului 2012, prin două acte adiționale succesive, Liuta (actual Costea) Mihaela preia integral societatea de la părinți și devine asociat unic și administrator.
 
Reamintim faptul că Miron Dan fusese trimis în judecată cu doi ani înainte, în 2008, alături de Radu Ștefan Mazăre, Constantinescu Nicușor Daniel, Racu Constantin, Dospinescu Daniela – Ramona, Marica Ion, etc.


Miron Dan fost consilier municipal condamnat în Dosarul Retrocedărilor

 
Miron Dan fost consilier municipal,a fost condamnat în 2019 la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni. DOCUMENT
 
 
Societatea Biodam SRL (2006) Baia, Tulcea, cesionată integral către Uda Gigi

 
Liuta Adam a deținut calitatea de asociat alături de soția sa Liuta Țuca în societatea Biodam SRL (2006) Baia, Tulcea și au cesionat integral capitalul social în februarie 2012 (mof. 758) către Uda Gigi din Constanța.
 
Societatea Poarta Deltei SRL (2003) Baia, Tulcea cesionată către Costea Dincă
 
Familia Liuta, prin LTA Mondial SRL, alături de Costea Dincă, a preluat în 2015 (M.of. 3695) 50% societatea Poarta Deltei SRL(2003) Baia, Tulcea, de la Rolea Domnica și Savin Corneliu. În vara anului 2016, societatea LTA Mondial SRL se retrage și Costea Dincă devine asociat unic în societatea Poarta Deltei SRL (2003) Baia, Tulcea (M.of.2163).
 

 
LTA Mondial SRL(1997) Constanța a declarat pentru 2023 scăderi și datorii istorice de 58 de milioane de euro. Grupul de firme Liuta Adam

 
Față de anul 2022 cifra de afaceri a scăzut cu 21%, profitul cu 68% și datoriile reprezintă peste 90% din cifra de afaceri.
Cifra de afaceri este de 63,4 milioane euro, profitul de un milion euro și datorii de 58,06 milioane euro. Averea societății, activele imobilizante sunt în valoare de 16,4 milioane euro.

 
Liuta Adam, afaceri cu cereale, agricultură, crame, energie electrică, turism, imobliare etc.

 
Liuta Adam mai deține calitatea de asociat și/sau administrator în societățile Vitis Babadag SRL(1991) Constanța, fostă Vitis SA Babadag, Crama Liuta Distribution SRL(2022) Constanța și Ltsrom Wind SRL(2021) Baia, Tulcea.
Liuta Adam administrează societatea Ovidius Mercado SRL (1991) Constanța, care deține capitalul majoritar în Vitis Babadag SRL(1991) Constanța.
Societatea Vitis Babadag SRL (1991) Constanța fostă Vitis SA Babadag are asociat majoritar societatea Ovidius Mercado SRL(1991) Constanța cu 99,22% și Liuta Adam este asociat cu 0,78% și administrator unic.
 
 
Afacerile lui Liuta Adam cu struguri, fabricare și comercializare vin datorii de peste 5 milioane euro

 
Societatea Asociații Vitis Babadag SRL (1991) Constanța obține venituri din cultivarea strugurilor.
 Asociații Vitis Babadag SRL (1991) Constanța au hotărât anul trecut schimbarea numelui din Vitis în Vitis Babadag, forma juridică din SA în SRL și mutare sediul social de la Babadag la Constanța.
 Vitis Babadag SRL (1991) Constanța a declarat cifră de afaceri de 396.299 euro, același modest profit de 6.819 euro și datorii de 1,16 milioane euro.
 
SC Ovidiu Mercado SRL(1991) Constanța fabrică vinuri din struguri și comercializează băuturi, asociatul unic este societatea LTA Mondial SRL (1997) Constanța reprezentată de asociat unic și administrator Liuta Adam. Societatea a declarat cifră de afaceri de 775.205 euro, profit modest de 7.714 euro și datorii de 4,02 milioane euro.
 
Societatea Crama Liuta Distribution SRL(2022) Constanța reprezentată de asociat unic și administrator Liuta Adam cu activitate declarată comerț cu ridicata al băuturilor și nu a depus nicio raportare financiară.
 
 
Liuta Adam, afaceri zero pe energie electrică

 
Societatea Ltsrom Wind Energy SRL(2021) Baia, Tulcea, a declarat pentru anul 2023 pierdere, veniturile sunt zero. Societatea s-a înființat în 2021 și se ocupă cu producerea, distribuția și comercializarea energiei electrice. Asociați și administratori sunt Liuta Adam - 33,34% și Tudor Ștefan și Beraudo Simone din Timiș cu câte 33,33%.
 
Cooperativa Agricolă Baia-Dobrogea, membrii cooperatori

 
Cooperativa agricolă cu sediul în comuna Baia, jud. Tulcea a fost înființată în 2015 de cinci membrii fondatori cu participație egală la capitalul social și administrare.

Membrii cooperatori fondatori în 2015 sunt societățile LTA Mondial SRL (1997) Constanța prin Liuta Adam, Agronis 2000 SRL Tulcea prin Sterghiu Chirața, Maribela Cons SRL Tulcea prin Bela Nicea, Eliza Power Design SRL (2009) Tulcea prin Hristu Nicolae și Tolil Company SRL (1998) Constanța prin Gigică Apostol.

Cenzor este Chiriac Stere și cenzor supleant Onea Fănel.


În februarie 2018 se retrage din cooperativă societatea Eliza Power Design SRL (2009) Tulcea prin Hristu Nicolae și sunt cooptați următorii: societatea Poarta Deltei SRL(2003) Tulcea prin Costea Dincă (acesta are domiciliul în blocul unde au sediul social grupul de firme Liuta Adam), Vintilescu Cristina PFA din Constanța, Raiciu Andrei din Constanța, societatea Global Agropartners SRL (2016) Constanța reprezentată de Vintilescu Aurora, Costea Mihaela Agro PFA și Costea Dincă Întreprindere Individuală.
 
Liuta cu LTA Mondial SRL(1997) Constanța, la un pas de insolvență. Curtea de Apel Constanța a anulat sentinţa privind intrarea în insolvență a SC LTA Mondial SRL
 
KK Innocons KFT, din Ungaria, cu sediul ales la avocat Bărbuț Ion Doru, a cerut insolvența LTA Mondial SRL, cu sediul în municipiul Constanța, societate controlată de afaceristul Liuță Adam. Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au anulat, pe 26 aprilie anul curent, sentinţa privind intrarea în insolvență a societății comerciale LTA Mondial SRL, din Constanța! Decizia instanței de apel a fost luată în dosarul vineri, 26 aprilie 2024, în dosarul 1762/118/2024/a1.
 

Iată decizia Curții de Apel Constanța

 
Admite apelul. Ia act de renunţarea creditoarei KK Innocons KFT la judecata cererii având ca obiect deschiderea procedurii insolvenţei. Anulează sentinţa civilă nr. 478/22.04.2024 pronunţată de Tribunalul Constanţa. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei pe, 26.04.2024, se spune în Soluția pe scurt:



În dosarul 226/36/2024, aflat pe rolul Curții de Apel Constanța, cu obiect „procedura insolvenţei – societăţi cu răspundere limitată suspendare provizorie a executării hot.478/2024 pronunţată în dosar 1762/118/2024“, instanța a respins cererea având ca obiect suspendarea provizorie a executării sentinţei civile nr. 478/22.04.2024 pronunţată de Tribunalul Constanţa, ca rămasă fără obiect.

Amintim că, prin Hotărâre intermediară 478/2024 din 22 aprilie 2024, Tribunalul Constanța a decis, la cererea KK Innocons KFT, din Ungaria, cu sediul ales la avocat Bărbuț Ion Doru, deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva debitoarei LTA Mondial SRL(1994) Constanța.

Instanța a desemnat administrator judiciar provizoriu societatea Spectrum Insolvency I.P.U.R.L. Decizia tribunalului a fost contestată de LTA Mondial SRL(1997) la Curtea de Apel Constanța, instanță care, așa cum arătam și mai sus, a anulat sentinţa privind intrarea în insolvență a societății comerciale LTA Mondial SRL(1997).
 

LTA Mondial SRL (1997), afaceri în Constanța și Tulcea
 
 
LTA Mondial SRL (1997) desfășoară activitatea în 10 puncte de lucru în Constanța și Tulcea.
Două puncte de lucru se află în județul Tulcea, localitatea Baia, Fosta Incinta IAS, localitatea Valea Nucarilor, teren în suprafață de 289,9778 hectare și opt puncte de lucru în județul Constanța.
 

Concesiune de aproape 300 ha de la Consiliul Județean Tulcea la Liuta Adam
 
Punctul de lucru din satul Valea Nucarilor, Amenajarea Piscicolă Iazurile cu suprafața de 289,9778 ha aparține domeniului public al județului Tulcea. Consiliul Județean Tulcea prin președintele PSD Horia Teodorescu a lansat o licitație în luna mai anul trecut pentru concesionarea a 289,9778 ha domeniu public situat în extravilanul com. Valea Nucarilor. În data de 30 iunie 2023
 
Consiliul Județean Tulcea publică atribuirea concesiunii către societatea LTA Mondial SRL(1997) pentru 15 ani și cu o redevență de 434.967lei (87.000 euro) /an.

Societatea LTA Mondial SRL (1997) desfășoară la Valea Nucarilor activități de hoteluri, restaurante, baruri, alte activități recreative și cultivarea cerealelor.
 
Liuta Adam, afaceri cu cereale, energie electrică, hotel, salon de nunți etc la Baia, Tulcea
 
În comuna Baia, Tulcea, Liuta Adam deține hotelul Mondial, Complexul Hamangia, care este compus din salon de nunți, sală de conferințe, restaurant, cafenea, cramă, piscină etc. Societatea Ltsrom Wind SRL(2021) are sediul social tot în comuna Baia și se ocupă cu producerea, distribuția și comercializarea energiei electrice. Fabrica de ulei Izabell funcționează tot în Baia și poartă numele fiicei familiei Liuta.
 
Găliman (Liuta) Izabela, fiica, fonduri europene în valoare de peste 1,5 milioane euro
 
Potrivit unei situații datate 31.12.2020, Găliman (fostă Liuta) Izabela (fiica lui Liuta Adam și Țuca), prin PFA Liuta Izabela, accesa fonduri europene 366 PNDR, cod SMIS 0410V010021723800036, pentru construire Fabrică de Nutriție Combinate în comuna Baia, Tulcea.
 
Societatea LTA Mondial SRL (1997) desfășoară activitatea la opt puncte de lucru în județul Constanța: comuna Agigea, strada Constanta Sud, Dana Tehnica PL7 și strada Portului nr. 2, municipiul Constanța, strada Banu Mihalcea nr. 31, municipiul Constanta, Microferma nr. 7, C1-Siloz, comuna Corbu, strada Zorilor nr. 1, comuna Tortoman, strada 1 Decembrie nr. 1, strada 1 Decembrie nr. 2 și strada Toamnei nr. 3.

 
 Liuta Adam are trei puncte de lucru la Tortoman
 
 
În comuna Tortoman, Liuta Adam a achiziționat în 2018 (cvc 865/15.0.52018) un imobil la adresa str. 1 Decembrie nr. 1 unde se prelucrează, conservă și comercializează carnea, creșterea bovinelor, ovinelor, caprinelor, comerț cu ridicata animale vii etc.
La aceeași adresă, dar la nr. 2, societatea deține Baza Tortoman pentru depozitarea cerealelor. Pe strada Toamei nr. 3 se depozitează și achiziționează piei și lână.

 
Liuta Adam a cumpărat un imobil în comuna Corbu
 

În comuna Corbu, strada Zorilor nr. 1, societatea desfășoară activități de depozitari într-un imobil proprietate dobândit prin contract de vânzare cumpărare nr. 691/1.04.2022.
 
 
În Agigea, SC LTA Mondial SRL (1997) alte două puncte de lucru

 
La Agigea, societatea LTA Mondial SRL(1997) are două puncte de lucru la adresa Portului 2 comerț cu cereale și transporturi mărfuri, și un sediu administrativ în Constanța Sud, dana tehnică platforma 7.
 
Două puncte de lucru se află în județul Tulcea, localitatea Baia, Fosta Incinta IAS, localitatea Valea Nucarilor, teren în suprafață de 289,9778 hectare și opt puncte de lucru în județul Constanța.

 
Adam Liuță și imobilul de opt etaje de pe bulevardul Mamaia din Constanța

 
În data de 4 mai 2021, Primăria Constanța a eliberat, pentru Adam Liuta, certificatul de urbanism nr. 1313, necesar unei   investiții imobiliare pe bulevardul Mamaia nr. 187.  Actul presupune elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu pentru construire imobil S+P+8E Apart-Hotel cu încadrarea în înălțimea maximă de 28 de metri. Valabilitatea documentului este de 24 de luni.

Terenul din Mamaia, unde Adam Liuta urma să ridice un imobil


Conform unui memoriu, amplasamentul investiției este situat pe bulevardul Mamaia nr. 187, fiind format dintr-un teren cu suprafața de 293,85 mp.

În 2019, Adam Liuta a mai obținut un Certificat de Urbanism pentru edificarea imobilului de 8 etaje - ApartHotel.
 
Sursa documentare: portal instanțe de judecată și Termene.ro.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

În sețiunea Documente puteți consulta Comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţieprin în care apare Miron Dan fost consilier municipal condamnat în Dosarul Retrocedărilor, dar și contractul atribuit de Consiliul Județean Tulcea privind concesiunea unor imobile către societatea LTA Mondial SRL(1997) pentru 15 ani.


Citește și:

Familia Caraman din Tulcea mută afacerile cu cereale la Constanța și spulberă concurența. Smag Group SRL, fosta Cristian Impex SRL, locul I în top afaceri cu cereale din județul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

Curtea de Apel Constanța anulează sentinţa privind intrarea în insolvență a SC LTA Mondial SRL, din Constanța! (MINUTĂ)
 
KK Innocons KFT, din Ungaria, cere insolvența LTA Mondial SRL, din Constanța, controlată de Liuță Adam

Primăria Tulcea a concesionat bunuri imobiliare către LTA Mondial SRL

Ce se construiește Afaceristul Adam Liuță dorește să ridice un imobil de opt etaje pe bulevardul Mamaia din Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii