Hotelierii din Mamaia acuză ABADL că nu adună algele, care au împânzit plajele. Directorul Hristu Uzun - Lucrăm la foc continuu! (GALERIE FOTO)
Hotelierii din Mamaia acuză ABADL că nu adună algele, care au împânzit plajele. Directorul Hristu Uzun - Lucrăm- În ultimele săptămâni, plajele de pe litoralul românesc sunt împânzite de alge, care dejanjează turișii.
- Hotelierii din Mamaia, care au închiriat sectoare de plajă, acuză ABALD că nu-și face treaba.
- Directorul Hristu Uzun se apără și susține că ABADL adună în fiecare noapte algele aduse la mal de curenții de apă.
Hotelierii și agenții economici din Mamaia sunt nemulțumiți de activitatea ABADL, pe care o acuză că nu adună algele care au invadat plajele.
„Turiștii pe care îi cazez la hotelul meu au gratuitate la șezlongurile contractate, pe o plajă câștigată la licitație. Contravaloarea contractului catre Apele Române Constanta, este în valoare de 38.000 euro. În ultimele 14 zile, turiștii sunt revoltați de calitatea apei, de malul abrupt pe care trbuie să coboare ca și când ar fi într-o zona montană.
De nenumărate ori am făcut apel, atât la conducerea Apelor Române, cât și la servicilor subordonate acesteia în vederea remedierii și înlăturării alegelor care au un miros greu, de nesuportat, iar turiștii vor să reclame această situație organelor guvernamentale a ministrului mediului și a altor organe competente. Ar fi bine să adună armata pe plajă ca să adune algele“, ne-a sesizat un agent economic din Mamaia, care a dorit să rămână anonim.
Acesta acuză că ABADL ar aduna preferențial algele de pe unele sectoare de plajă. Ar fi vorba despre sectoarele 6-1, 6-2, 6-9.
„Paradoxal este faptul că suprafața plăjelor care nu sunt contractate, dar sunt folosite în mod ilegal, au malurile curate. Deși nu plătesc chirie pe aceste suprafețe, încasează sume importante de bani și sunt protejați cu curățenia plajilor“, mai spune agentul economic.
Hristu Uzun, directorul ABADL, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că fenomenul algelor din ultimele zile depășeșe orice limită.
„Lucrăm noaptea la foc continuu. Din cauza temperaturilor mari, aglele se despind și sunt aduse la mai de curenți. Algele ajung în anumite puncte la mal în funcție de curenții de apă, mai ales între diguri.
Spre exemplu, în zona Iaki, am adunat toată noaptea algele, iar dimineața plaja era din nou plină de algele care rămăsese în apă“, a explicat Hrtistu Uzun.
Cât privește sectoarele de plajă, care nu au fost închiriate, dar care sunt ocupate ilegal, Hristu Uzun a explicat că acești agenți economici sunt amendați.
„Într-adevăr, unele sectoare de plajă nu au fost închiriate, deoarece licitația va avea loc la toamnă. Cei care desfășoară activități economice pe aceste plaje sunt amendați“, a mai spus directourl ABADL.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Știri Constanța Plajele din Năvodari, în proces de curățare de alge. „Sper ca în câteva zile plaja să fie din nou perfectă pentru relaxare“ (FOTO+VIDEO)
ABADL pune pe masă peste un milion de lei pentru achiziția a două buldoexcavatoare (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp