Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În atenția șoferilor Iată unde se plătește parcarea din Constanța inclusiv în weekend, pe timp de vară

ro

28 Jun, 2024 17:00 7536 Marime text
  • Tariful pentru o oră în zona 0 este de 4 lei, care se plătește după ce se epuizează intervalele prestabilite alese, de o oră – 2 lei, două ore – 6 lei și trei ore – 10 lei
 
Șoferii din Constanța încă au dubii dacă trebuie să plătească sau nu parcarea pe timp de noapte și în weekend. Mulți au încercat să trimită mesaje pe aplicațiile oficiale, însă au fost întâmpinați de mesajul „În afara orelor de plată”, chiar dacă primăria făcuseră anunțul că de la 1 iunie se scoate gratuitatea pe timp de noapte pentru zonele vizate. Vorbim aici de zona 0.
 
În „zona 0”, parcarea a fost gratuită între orele 20:00 și 08:00 de luni până vineri, dar și în weekend și sărbătorile legale până la final de luna mai. Se plătește non stop în perioada sezonului estival, mai exact între 1 iunie și 31 august. În zona 1 și 2 este parcare gratuită în weekend pe tot parcursul anului.
 
Facem mențiunea că zona centrală a municipiului a devenit zona 0, iar în Mamaia, locurile de parcare între hotel Parc și zona Cazino rămân în zona 2, pe când cele de la Cazino spre Summerland devin zona 0.
 
Parcările din stațiunea Mamaia aflate în „zona 0” sunt:
  • parcarea supraetajată Albatros din zona Cazino;
  • Promenada 2 (de la Castel pâna la hotel Iaki);
  • zona Pasarela Hotel Rex;
  • zona Summerland.
 
Tariful pentru o oră în zona 0 este de 4 lei, care se plătește după ce se epuizează intervalele prestabilite alese, de o oră – 2 lei, două ore – 6 lei și trei ore – 10 lei. Pentru o zi un șofer plătește 30 de lei, iar pentru 7 zile, 100 de lei. Există și varianta de achiziție de abonamente – costul unui abonament lunar este de 199 de lei sau abonament anual de 2.000 de lei, care poate fi folosit în „zona 0” și în „zona 1”. Prețul pentru un abonament pentru zonele 0, 1, 2 și 3 (zona rezidențială din Constanța) este de 399 de lei/lună sau 4.000 de lei/an.
 
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Câți bani au fost colectați din plata taxelor de parcare în Constanța și Mamaia până la introducerea gratuității pe timpul nopții? (DOCUMENTE)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii