Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:30 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În județul Constanța Misiunea detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, la final. Acțiuni preconizate la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

ro

22 Jul, 2024 13:19 149 Marime text






 
  • Marți, 23 iulie, în Baza 57 Aeriană „Căpitan Aviator Constantin Cantacuzino”, de la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, va avea loc, de la ora 10.00, ceremonia de încheiere a misiunii detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii și a detașamentului Forțelor Aeriene Finlandeze, potrivit unui comunicat al MApN.
 
Detașamentul britanic, format din aproximativ 260 de militari (piloți și personal tehnic) și şase aeronave Eurofighter Typhoon, și  detaşamentul finlandez, constituit din aproximativ 90 de militari (piloți și personal tehnico-ingineresc) şi șapte aeronave F-18 Hornet, au executat, împreună cu militari ai Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO.
 
De asemenea, de la ora 12.00, la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu, Media Day pentru prezentarea celor două aeronave B-52H Stratofortress ale Forțelor Aeriene SUA care alcătuiesc a 20-a Escadrilă Expediționară de Bombardament (20th Expeditionary Bomb Squadron).

Conform MApN, escadrila va executa misiuni împreună cu aliați din NATO și alți parteneri internaționali pentru asigurarea angajamentelelor de securitate din zona de responsabilitate a Comandamentului European al SUA.

„Dislocarea regulată a bombardierelor strategice americane demonstrează modul în care SUA și NATO sunt pregătite și se integrează cu aliații și partenerii națiunii gazdă pentru a descuraja amenințările și apăra Alianța”, transmite sursa citată.

 
 
Citește și
 Bombardiere americane, în misiune la Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu (FOTO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii