In Memoriam. Emilian ANDREI, redactor șef ZIUA de Constanța „Rămân în memorie reportagiile şi anchetele pe care le-a semnat de-a lungul anilor, cu onestitate“
In Memoriam. Emilian ANDREI, redactor șef ZIUA de Constanța: „Rămân în memorie reportagiile şi anchetele
21 Aug, 2021 17:22
ZIUA de Constanta
2118
Marime text
- Un gând de bine la intempestiva chemare Dincolo a ziaristului dobrogeano-ialomiţean de ispravă - cu ştiinţă a mânuirii condeiului şi a conducerii unei gazete - care a fost Emilian Andrei.
N-am avut ocazia, din păcate - am şi tot amânat; iată, viaţa nu-i veşnică pe pământ -, în a-l cunoaşte personal, în a mă îmbucura şi eu de jovialitatea şi delicateţea ce emana - rămân în memorie, însă, reportagiile şi anchetele pe care le-a semnat de-a lungul anilor, cu onestitate profesională şi implicare socială responsabilă...
Dumnezeu să-l primească de-a dreapta Sa,
- unde negreşit se va re/întâlni
cu apropiatul său consătean Adrian V. Rădulescu -
iar noi, ceştia încă trăitori,
să-i pomenim, cinstindu-i memoria, personalitatea şi faptele!
Stoica LASCU
Fost muzeograf, timp de aproape trei decenii, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, reputat cadru didactic la Facultatea de Istorie și Științe Politice, din cadrul Universității „Ovidius”, profesorul univ.dr. Stoica Lascu este preşedintele Filialei Constanţa a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România și membru asociat al Academiei Oamenilor de Știință din România.
Cu o rodnică activitate publicistică, istorică, socială și culturală, Stoica Lascu a apărut cu sute de articole în publicații din țară și străinătate, aducând mereu elemente de originalitate și aspecte interesante pentru publicul iubitor de istorie, dar și puncte de vedere sau inițiative privind rolul său de „om al cetății”, implicat în chestiunile arzătoare ale societății.
#citeșteDobrogea Profesorul Stoica Lascu, la 70 de ani – valoare, inspirație, atașament față de dobrogenism
Bicentenar Ion C. Brătianu„Ion C. Brătianu nu e al nimănui în parte. Ion C. Brătianu e al ţării întregi”
Anul Omagial IorgaN. Iorga şi Franţa – procese istorice, civilizaţie şi oameni (VI). Scriitori, filologi
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii