Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 04 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Portul Constanța CN APM alocă peste 17 milioane de euro pentru un contract de furnizări lucrări de instalații electrice (DOCUMENT)

ro

04 Aug, 2024 14:41 251 Marime text


Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța organizează o licitație publică pentru atribuirea contractului ce constă în furnizarea lucrărilor de instalații electrice, în Portul Constanța.
 
Licitația va avea loc pe data de 27 august 2024, iar valoarea estimativă a acordului-cadru este de 89.406.352 lei, fără TVA.
 
Potrivit licitatiapublica.ro, obiectul contractului este reprezentat de furnizarea lucrărilor de instalaţii electrice – proiectare și execuție - „asigurarea condițiilor electrice de racordare la cheu a navelor în Portul Constanța (regim Cold Ironing), în vederea interconectării la Rețeaua Trans-Europeană de Transport TEN-T pentru implementarea proiectului Ealing”.
 
De asemenea, mai precizează sursa citată, obiectivul general al lucrării este de a contribui la dezvoltarea Portului Constanța, principalul port al României, ce deservește regiunea Europei Centrale și de Est. În vederea alinierii la strategiile Comisiei Europene pentru porturi verzi și creșterii eficienției tehnice și economice a utilizării energiei electrice, a fost propusă spre finanțare implementarea soluțiilor de tip OPS (Onshore Power Supply – Furnizare de energie de la țărm) în porturile maritime TEN-T, pentru a răspunde astfel la cerințele formulate în “European Green Deal”, precum și în legislația națională care transpune legislația europeană. În vederea creșterii eficienței mediului portuar din punct de vedere maritim și energetic, C.N. APM S.A. Constanța intenționează să modernizeze infrastructura de distribuție a energiei electrice în Portul Constanța. Studiul de Fezabilitate cuprinde investițiile ce urmează a fi realizate în incinta portului, în cadrul a 10 dane.
Scopul implementării proiectului este de conectare a tuturor navelor la țărm, indiferent de tipul acestora (croazieră, RO-RO, Ferry-Boat, Multipurpose, Bulk Carrier, Tanker, etc.), dimensiune, tensiune de alimentare, frecvență și spor de putere solicitat, astfel:
  • Punct de conectare: JT și/sau MT;
  • Tensiunea de alimentare: 400 V, 440 V, 690 V, 6.6 kV, 11 kV; - Frecvența: 50 Hz, 60 Hz;
  • Puterea instalată: 3 MW, 5 MW, 2x5 MW;
  • Puterea absorbită: 1 MW, 5 MW, 5 MW.
 
Termenul limită până la care orice operator economic interesat de participarea la procedura de achiziție publică are dreptul de a solicita clarificări sau informații suplimentare este cu 18 zile înainte de termenul limită de depunere a ofertelor.
 
Totodată, termenul în care entitatea contractantă va răspunde la solicitările de clarificări sau informații suplimentare în legătură cu documentația de atribuire este a 10-a zi înainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor. La solicitările adresate după acest termen, entitatea contractantă nu va răspunde.
 
Finanțarea obiectivului de investiții se va face din fonduri externe nerambursabile și surse bugetare prin Programul Connecting Europe Facility (CEF 2).
 
Operatorii economici participanți la procedură trebuie să dovedească o formă de înregistrare în condiţiile legii din ţara de rezidență, din care să reiasă că operatorul economic este legal constituit, că nu se află în nici una dintre situaţiile de anulare a constituirii precum şi faptul că are capacitatea profesională de a realiza activităţile care fac obiectul contractului.
 
Ofertantul trebuie sa demonstreze că a dus, la bun sfârșit, în ultimii 5 ani, servicii de proiectare de posturi de transformare, stații electrice IT/MT sau MT/MT și de instalații aparținând părții electrice a centralelor cu tensiuni nominale standardizate de minim 20 kV sau echivalent în valoare cumulată de minim 1.000.000 lei fără TVA, la nivelul unuia, sau cel mult 5 contracte.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Sistem informatic geospațial pentru Portul Constanța
Intergraph Computer Services SRL va încasa peste 2 milioane de lei CN APM SA Constanța (DOCUMENT)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii