Sistem informatic geospațial pentru Portul Constanța Intergraph Computer Services SRL va încasa peste 2 milioane de lei CN APM SA Constanța (DOCUMENT)
Sistem informatic geospațial pentru Portul Constanța: Intergraph Computer Services SRL va încasa peste 2 milioane
03 Aug, 2024 17:23
ZIUA de Constanta
1607
Marime text
- Contractul „Sistem informatic geospațial pentru Managementul integrat al infrastructurii Portului Constanța“ a fost atribuit de CN APM SA Constanța societății Intergraph Computer Services SRL. Contractul are o valoare de 2.841.150 lei și o durată de 12 luni. Prin soluția informatică geospațială, CN APM SA Constanța va realiza un management integrat al infrastructurii portuare.
În urma unei licitații organizate de Compania Națională "Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța, Intergraph Computer Services SRL a câștigat, pe data de 24 iulie, contractul „Sistem informatic geospațial pentru Managementul integrat al infrastructurii Portului Constanța“. Contractul are o valoare de 2.841.150 lei și o durată de 12 luni.
Obiectivul general al proiectului îl constituie adaptarea la cerințele și nevoile companiei prin implementarea unui sistem informatic geospațial respectându-se principiile unei modernizări sustenabile și durabile.
Mai jos sunt enumerate câteva obiective specifice ale proiectului:
- dezvoltarea și implementarea unor instrumente de management centralizate, de comandă și de control de tip dashboard cu date esențiale și relevante reprezentate GIS, în vederea gestionării eficiente a resurselor companiei;
- implementarea de mecanisme de acces la date interne/externe care să asigure interoperabilitatea cu diverse aplicații și surse de date, prin crearea de interfețe de intrare-iesire centralizate, standardizate și programabile;
- creșterea substanțială de calitate prin identificarea pe hartă a obiectelor și inventarierea acestora, a diverselor informații legate de fiecare clădire aflată în patrimoniul instituției;
- reducerea riscurilor tehnologice prin crearea unei platforme hardware independent de producător, cât și a costurilor de mentenanță și adaptare la schimbările tehnologice.
Complexitatea și diversitatea componentelor de infrastructură existente în Portul Constanta, precum și nevoia continuării dezvoltării portului, a infrastructurii aferente precum și a activităților desfășurate, determină Autoritatea Contractanta să achiziționeze o soluție informatică geospațială prin intermediul căreia să poată realiza un management integrat al infrastructurii portuare.
Prin achiziția unui sistem GIS, CN Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanța îşi propune:
-Proiectarea porturilor, planificarea și extinderea infrastructurii
- Managementului Mediului (GreenDeal / Fit for 55 / Scop 1, 2, 3);
- Gestionarea proprietăţilor, a închirierilor si concesiunilor, Gestionarea Contractelor, a numerelor de inventar și a patrimoniului:
- Operaţiuni de securitate;
- Răspuns și management în situaţii de urgență;
- Managementul instalaţiilor si al utilităţilor;
- Operaţiuni portuare și management intermodal;
- Monitorizare meteorologică;
- Vizualizarea și evaluarea adâncimilor în bazinul portuar;
- Informaţii Publice (Directiva INSPIRE);
- Tablouri de bord pentru: monitorizarea și evaluarea instantanee a activității portului, analize specializate pe imagini satelitare/radar, analize financiare integrate și stadii investiții.
Despre Intergraph Computer Services SRL
Înființată în anul 1995, firma desfășoară activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client). Firma are sediul pe strada Puțul Lui Zamfir, Nr. 22-24 din București.
Compania este deținută de Foca Marcel Adrian, cu 92,5% din capitalul social, Ismail Ioan, cu 2,5 % din capitalul social,
Vișan Maria, cu 2,5 %din capitalul social, Zamfirescu Doina, cu 2,5% din capitalul social. De administarea afacerii de ocupă Codescu Denisa-Elena și Ismail Ioan.
Din anul 2007, firma a obținut, prin negociere directă, 92 de contracte, de la autorități publice locale. Printre acestea se numără: Ministerul Apărării Naționale - Unitatea Militară 02648, Județul Mehedinți, Centrul Național de Cartografie, Direcția Poliția Locală, Administrația Națională Apele Române și altele.
De asemeena, firma a câștigat și 93 de licitații organizate de autorități publice locale. Printre acestea se numără: Compania Naționala "Administrația Porturilor Maritime" SA, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Municipiul Alba Iulia, municipiul Brașov și altele.
În anul 2023, compania cu 25 de salariați a raportat o cifră de afaceri de 47.822.607 lei și un profit de17.990.917 lei.
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
În secțiunea „Documente“ puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe licitatiapublica.ro.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și informații de pe termene.ro.
Citește și:
CNSC a decis. Licitația pentru sistemul informatic al Portului Constanța contestată de afaceriștii de la Software Imagination & Vision!
Ce firmă se va ocupa de crearea unui sistem informatic pentru monitorizarea speciilor protejate din Parcul Național Munții Măcinului
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii