Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:39 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înălţimea construcţiei nu incomodează la fel de tare ca… transportul în comun. Dogan Otei continuă proiectul blocului de pe Ţepeş Vodă (galerie foto+documente)

ro

27 Jul, 2015 00:00 3448 Marime text
Pe 21 ianuarie 2014, Primăria Constanţa emitea Autorizaţia de Construire cu numărul 90, valabilă 12 luni, la solicitarea lui Dogan Otei, Turchean Otei şi Ahmet Imren. Cei trei intenţionau să reconfigureze şi să supraetajeze imobilul parter existent în imobilul D+P+2E - locuinţe colective cu garaj la demisol - împrejmuire teren. Adresa pentru care s-a obţinut Autorizaţia de Construire era strada Ţepeş Vodă nr. 21, Constanţa. Imobilul astfel rezultat urma să aibă nouă apartamente. Pe 9 aprilie 2015, aceleaşi trei persoane au obţinut Certificatul de Urbanism nr. 1116 pentru aceeaşi adresă, necesar „elaborării Planului Urbanistic Zonal pentru terenul delimitat de strada Ştefan Mihăileanu, strada Tudor Vladimirescu, strada Ţepeş Vodă, bulevardul I.Gh. Duca, conform Avizului de Oportunitate nr. 46366/30.03.2015“.

Citeşte şi

Mare, mai mare, maximum!: De la afaceri cu ceasuri şi bijuterii, la bloc de patru nivele pe strada Ţepeş Vodă (documente)
 
Vineri, la sediul Primăriei Constanţa, a avut loc dezbaterea Planului Urbanistic Zonal pentru teritoriul mai sus descris. În jur de zece persoane care locuiesc în vecinătatea imobilului aflat în construcţie au fost prezente la dezbatere. Alături de urbaniştii Primăriei au luat parte la discuţiile cu cei interesaţi şi proiectantul imobilului, dar şi unui dintre iniţiatorii PUZ-ului, Dogan Otei. Vecinii au reclamat faptul că acum există mai mult curent între locuinţele lor şi că nu mai au proprietăţile la fel de însorite. O altă persoană era nemulţumită de faptul că noul bloc este prevăzut cu geamuri care dau chiar în curtea sa. Proiectantul lucrării a explicat însă că acelea sunt geamuri de aerisire de la capătul culoarelor sau de la băi şi că poziţionarea lor respectă legislaţia în vigoare. Însă cele mai mari probleme aduse în atenţie nu au avut legătură cu blocul în sine, ci cu reţelele de utilitate publică, reţele care, spun cei nemulţumiţi, sunt subdimensionate nevoilor actuale, iar construcţia unui bloc cu patru nivele ar înrăutăţi situaţia. „Conducta de gaze nu mai face faţă. Am avut centrala stricată din această cauză“, a reclamat altcineva.

Transportul în comun, o reală problemă pentru locuitori


Alte probleme ale locuitorilor din zonă sunt legate de transportul în comun, autobuzele producând nu doar zgomot, ci şi trepidaţii puternice. Aceştia spun că, din cauza autobuzelor RATC de pe liniile 44 şi 51, care trec pe strada Ţepeş Vodă, imobilele încep să trepideze. Ei au cerut modificarea acestei rute. „Am trimis nu mai puţin de 70 de invitaţii pentru consultaţii ale acestui PUZ, dar au răspuns prezent doar câţiva. Ne dorim însă ca cei care au fost aici să le transmită şi vecinilor lor cele discutate, iar inconvenientele pe care le întâmpină să fie puse pe hârtie şi înaintate nouă“, a transmis Georgiana Soare, şef Serviciu în cadrul Serviciului Urbanism din Primăria Constanţa. Cei prezenţi la dezbatere au ajuns, în final, la concluzia că un bloc de patru nivele nu reprezintă o construcţie atât de mare, în zona respectivă existând din anii trecuţi astfel de construcţii înalte. „Am luat la cunoştinţă nemulţumirile vecinilor, vom face tot posibilul să ţinem cont de acestea, întrucât au fost observaţii pertinente“, a declarat Dogan Otei, la finalul şedinţei pentru consultarea PUZ-ului. Observaţiile sunt necesare în vederea stabilirii cerinţelor de elaborare şi vor putea fi transmise către Serviciul Urbanism din cadrul Primăriei Constanţa. Până pe 8 august, vor fi consultate documentaţiile, iar între 10 şi 15 august, vor fi comunicate rezultatele.

Afaceri cu ceasuri şi bijuterii

Cât despre cei trei iniţiatori ai PUZ-ului şi, implicit, ai proiectului imobiliar de pe strada Ţepeş Vodă, singurul vizibil în zona de business este Dogan Otei. El deţine împreună cu soţia sa, Turchean, un magazin de bijuterii din aur şi mai multe spaţii comerciale în judeţul Constanţa. Unul dintre fiii săi este o tânără speranţă a fotbalului constănţean, performând la Academia „Gheorghe Hagi“. Potrivit unei hotărâri publicate în Monitorul Oficial în 2008, cei doi, asociaţi ai firmei Capital One, au decis deschiderea unui punct de lucru pe strada Mihai Viteazu nr. 17, parter, şi schimbarea obiectului principal de activitate în „comerţ cu amănuntul al ceasurilor şi bijuteriilor, în magazine specializate“, pe care l-au închis câteva luni mai târziu. În 2010, potrivit datelor din Monitorul Oficial, cei doi au decis deschiderea unui punct de lucru în Constanţa, pe strada Ştefan cel Mare nr. 82, şi închiderea celor situate la numerele 89 şi 95. Dogan Otei mai apare şi în alte două firme, radiate - DGN Credit IFN şi Aydogan SRL.

Potrivit datelor financiare, anul 2014 nu a fost unul tocmai bun pentru Capital One SRL, firma declarând o cifră de afaceri de 99.866 de lei, zero profit (10.540 de lei pierdere netă) şi doi angajaţi. Capital One are în prezent ca domeniu de activitate „alte activităţi de creditare“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii