Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:15 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încep lucrările de reducere a eroziunii costiere în zonele Costinești, Olimp, Jupiter-Neptun, Mangalia-Venus-Aurora, Saturn și 2 Mai

ro

15 Jun, 2020 00:00 2185 Marime text
  • Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a semnat faza a II a contractului din cadrul proiectului “Reducerea eroziunii costierere” (2014-2020), finanțat prin POIM
  • Lucrările se vor desfășura pe 11 loturi
  • Proiectul are o valoare totală de 3.8 miliarde de lei, din care 85% sunt fonduri europene nerambursabile eligibile obținute prin Programul Operațional Infrastructură Mare

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a semnat faza a II a contractului din cadrul proiectului “Reducerea eroziunii costierere” (2014-2020), finanțat prin POIM, pentru "Servicii de monitorizare a biodiversității și calității apei".

Lucrările se vor desfășura pe 11 loturi ale proiectului iar prin intermediul acestora se vor monitoriza biodiversitatea și calitatea apei.
Proiectul are o valoare de 3.8 miliarde de lei, din care 85% sunt fonduri europene nerambursabile eligibile obținute prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, iar restul de 15% este cofinanțat de la bugetul de stat. Durata de implementare a proiectului este 2015 - 2023.

Lucrările de reducere a eroziunii costiere vor fi realizate pentru următoarele sectoare: stăvilarele Edighiol/Periboina, Mamaia, Tomis-Cazino, Agigea, Eforie, Costinești, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia– Venus- Aurora, Mangalia-Saturn și 2 Mai.

Scopul proiectului este de a preveni eroziunea costieră prin acțiuni specifice de limitare a efectelor negative ale acesteia asupra zonelor de coastă a litoralului românesc, a plajelor și prin activități de reabilitare și protecție, incluzând înnisipări artificiale a zonelor de plajă existente, structuri costiere conectate sau paralele cu țărmul, diguri de stabilizare a falezelor, dragare, ziduri de sprijin, etc.
Proiectul privind „Reducerea eroziunii costiere Faza II (2014-2020)”, s-a aflat în toamna anului trecut și de Guvernul României care a aprobat în ședința de indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiții.

Reducerea eroziunii costiere Faza II (2014-2020)”, are o durată de realizare a investiției de 36 de luni.




Citește și:

Contractul privind reducerea eroziunii costiere, motiv de ceartă între ABADL şi o firmă din Bucureşti

Strabag SRL a bătut palma cu ABADL. Este vizat contractul privind reducerea eroziunii costiere (document)
 
ABADL cheltuie peste 28 de milioane de lei pentru supervizarea lucrărilor din proiectul „Reducerea eroziunii costiere“ (document)

Contractul privind reducerea eroziunii costiere, motiv de ceartă între ABADL şi o firmă din Bucureşti


ABADL caută o firmă specializată care va asigura asistenţa tehnică în cadrul proiectului „Reducerea eroziunii costiere, faza II, 2014-2020“ (document)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii