Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 17 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervențiile pompierilor în județul Galați continuă (FOTO)

ro

17 Sep, 2024 11:58 201 Marime text



Pompieri, Sursa foto: IGSU
 
În urma inundațiilor severe care au afectat județul Galați în ultimele zile, pompierii continuă să desfășoare misiuni pentru sprijinirea comunităților afectate. Salvatorii dislocați în zonele inundate acționează neîncetat pentru a oferi ajutor cetățenilor și pentru a restabili normalitatea în localitățile grav afectate de precipitațiile abundente și de viituri.

Conform unei informări din partea IGSU, principalele acțiuni desfășurate de pompieri includ:

Curățarea gospodăriilor afectate de inundații – Sute de locuințe au fost curățate de apă și mâl, pompierii intervenind cu motopompe pentru evacuarea apei din subsoluri, curți și locuințe.

Îndepărtarea aluviunilor de pe drumuri – Pentru a permite accesul în zonele izolate, echipele au lucrat continuu la îndepărtarea aluviunilor și a materialelor aduse de ape pe drumurile din interiorul localităților.

Salvarea și protejarea bunurilor – Pompierii au acționat pentru a salva și proteja bunurile cetățenilor, evacuând obiecte din gospodării, pentru a preveni deteriorarea acestora.


De asemenea, pompierii rămân în alertă, pregătiți să intervină în continuare acolo unde va fi necesar.

Readucem în atenție faptul că, în aceste momente, 1.000 de pompieri din ţară se află în sprijinul salvatorilor de la ISU Galaţi, aceștia fiind pregătiți să intervină pentru efectuarea misiunii pentru o perioadă de minim trei zile, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Aproape 1.000 de pompieri din 27 de unități subordonate IGSU au fost dislocați în sprijinul salvatorilor de la ISU Galați

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii