Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:06 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Constanța Percheziții la o firmă suspectată că ar fi achitat avansul a peste o mie de panouri cu un ordin de plată falsificat (FOTO+VIDEO)

ro

30 May, 2024 13:19 1052 Marime text
Sursa foto: IPJ Constanța

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economico – Financiare Constanța, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, efectuează 5 percheziții domiciliare.
 
Activitățile sunt derulate în municipiul București și județul Timiș, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și uz de fals.
 
Din cercetările efectuate în dosar a rezultat că o societate comercială, cu sediul în municipiul București și spațiu de depozitare în județul Constanța, ar fi încheiat un contract de vânzare-cumpărare cu o firmă din județul Timiș, prin care s-ar fi obligat să-i livreze acesteia 1.829 de panouri fotovoltaice, în valoare de aproximativ 880.000 de lei.
 
Pentru achiziționarea bunurilor respective, spun anchetatorii, societatea comercială din județul Timiș ar fi plătit în avans 300.000 de lei, în baza unui ordin de plată falsificat.
 
Ulterior, societatea comercială din județul Timiș nu ar fi achitat valoarea bunurilor livrate și ar fi comercializat panourile voltaice respective către alte două societăți comerciale, din județul Timiș, la un preț sub cel de achiziție.
 
În cauză urmează a fi pus în executare un mandat de aducere, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Constanța printr-un comunicat.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




Citește și:
Percheziții domiciliare la un bărbat suspectat că ar fi păcălit Primăria Costinești. Ar fi cerut bani pentru cazarea a 50 de cetățeni ucraineni
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii